vineri, 12 februarie 2010

La Cernavoda

De vreo saptamana sunt la Cernavoda si nu prea am avut timp sa scriu pe blog. Orasul este peste asteptarilor mele si mi-ar fi placut sa vizitez centrala nucleara. Sunt foarte curios sa vad cum fizica particolelor elementara este aplicata in viata reala, insa trebuia sa anunt mai devreme ca-mi doresc sa vizitez centrala deoarece, fireste daca stau si ma gandesc, trebuie sa primesti o aprobare de la autoritati.

Imi petrec zilele in apropierea centralei si este destul de cool faptul ca ma aflu atat de aproape de o centrala nucleara ca daca doamne fereste s-ar intampla ce n-are voie sa se intample am sa mor din explozie si nu din expunerea la radiatie. Poate suna un pic de sinistru, insa daca stai sa te gandesti e destul de logic; mai bine repede si fara durere decat incet si in chinuri, nu? Stau insa si ma uit spre reactoarele active (sunt patru din care doar doua sunt active) si ma uimeste faptul ca un kilogram doua de ceva material poate sa provoace asemenea daune; este destul de inspaimantator si, totodata, destul de fascinant.

Sambata ajung la Bucuresti si o sa rezolv astfel incat sa pot scrie din nou cu diacritice. Si tot de sambata sau de duminica incolo am sa fiu mai activ pe blog. Mi-ar place sa ajung si pe la Cluj, insa nu cred ca am sa merg deoarece excursia aceea este legata de unele incurcaturi.

B.

Niciun comentariu: