marți, 7 septembrie 2010

Și suedezii se mint singuri, nu doar românii...

Două persoane, doi români stabiliți in Suedia, necunoscuți pentru mine, au publicat câte un comentar la acest articol pe care l-am scris acum câteva zile. Sorin și Poppy, cum se numesc, au pus degetul pe o chestie destul de importantă legată de alegerile generale din Suedia, de clima de dezbatere din Suedia și de o problemă în societatea suedeză care este mușamalizată de massmedia. De ce are partidul SD succesul pe care il are?


Sincer, sunt de acord cu amândoi. Sorin are dreptate și într-un fel îi înțeleg alegerea, căci politica de integrare a imigrantilor în societatea suedeză lasă foarte multe de dorit. Pe de altă parte și Poppy are dreptate. SD este un partid alcătuit din ex-nazisti. Doctrina lor este destul de urată chiar dacă pot si eu sa fiu de acord că au dreptate din punct de vedere al politicii de integrare, la fel cum sunt de acord cu politica lui Hitler să construiască autostrăzi și totodată impotriva nazismului.

Personal nu cred că solutia este SD. Cred mai degrabă că solutia este ca persoanele, jurnaliștii, din massmedia suedeză să nu mai urle "rasist!" de câte ori cineva pune întrebarea: dacă vi în Suedia și ți se dă locuință și bani de a trăi în pace, fără frică de război, chiar este prea mult de cerut să respecți legile și cultura suedeză și să inveți măcar limba.

În Suedia, nici un politician pe lângă cei din SD nu discută această problemă de frică de a nu fi executați de jurnalistii suedezi. Între timp, ambulanțele și mașinile de pompieri în Malmö sau Uppsala sunt atacate noaptea de oameni care aruncă cu pietre. Vă spun eu; acum 20 de ani, eram aici, iar ambulanțele și pompierii nu aveau nevoie de escort înarmat noaptea în nici-un cartier din nici-un oraș suedez.

Vă mai spun incă un lucru; niciodată în istoria suedeză, suedezii nu s-au luptat folosind tactica de a arunca cu pietre așa cum este obiceiul în alte culturi. Jurnaliștii refuză să recunoască aceste adevăruri obiective, adevăruri pe care mulți oameni normali, suedezi, români, polonezi, etc, le văd și părerea mea este că acest este adevăratul motiv pentru care SD are peste 4% din voturi.

Nu cred că poporul suedez dintr-una a devenit mai intolerant. Multi n-ar vota cu SD dacă celălalte partide ar discuta aceasta problemă și ar propune ceva concret pentru rezolvarea situatiei. Mă gândesc că dacă Sorin ar avea alte alternative, nici el n-ar vota cu SD, însă celălalte partide nu-și permit să fie o alternativă la SD din cauza massmediei. Aceeași massmedie care uită de principiile democrației și îi exclud pe SD din dezbateri, tabele și diagrame între timp ce publică știri că încă o mașină de pompieri a fost ”pietruită”. Uite așa câștigă massmedia multe voturi pentru SD.

Eu cred că atâta timp cât o majoritate din jurnalistii suedezi sunt mai la stânga decât socialdemcrații, uneori chiar mai la stânga decât marxistul casei, Lars Ohly, această problemă va persista. Atâta timp cât persoanele care pot influența populația suedeză se mint singuri, atâta timp cât mulți intelectuali suedezi neagă că ar exista vreo problemă, problema va persista și se va agrava. Iar partidele pline de cretini, precum SD, vor câstiga voturi si influență.

Mulțumesc Sorin și pe Poppy pentru comentariile voastre. Acest articol a fost inițial un comentar la acele comentarii, însă subiectul este foarte relevant așa că comentariul meu s-a transformat într-un articol întreg. Aveam oarecum o secetă de idei, așa că mulțumesc pentru inspirație!

B.

Niciun comentariu: