miercuri, 23 iunie 2010

Un suedez a fost arestat pentru acte de terorism

Un  suedez a fost arestat azi dimineață în Rinkeby, cartierul la marginea Stockholm-ului, pentru că are legături cu rețeua al-Shabaab și că a planificat acte de terorism în Somalia. Articol în SvD.

Suedia are o problemă mai mare decât crede, iar politicienii nu pot să facă nimică deoarece media suedeză nu permite să critici imigranti. Părerea mea este că problema nu sunt somalienii ci faptul că nu se discută problema cu eșecul integrări acestui grup etnic.

Lipsa de dezbatere și ignorarea problemei de către media și politicieni le-au dat aripi partidului naționalist SD; părerea mea este că dacă SD intră în parlamentul suedez la toamnă, atunci politicienii vor fi nevoiți să se ocupe de această problemă. Nu agreez SD-ul, însă în spatele creșterea lor putem vedea frustrarea omului de rând, care nu prea este de acord cu problemele asociate cu unele grupuri etnice.

Nu este vorba de rasism din partea mea. Ceea ce mă deranjază este faptul că politicienii suedezi, de teamă, se fac că n-ar există o problemă.

B.

Niciun comentariu: