sâmbătă, 7 noiembrie 2009

Idioţenia continuă

Citeam azi pe mediafax.ro că FMI nu mai virează a treia tranşă în decembrie. Asta din cauza crizei politice. Câtă vreme a stat România fără un guvern? Câteva săptămâni? Incredibil. Este o nesimţire uluitoare. Nimeni care azi este în top 10% din partidele din parlamentul României nu merită să fie politicieni.

Nu mai prea urmăresc politica din România. Nu se scrie nimic despre cum o să iasă ţara din criză, sau cum o să se îmbunătăţească drumurile; scrie doar despre ce a comentat un idiot parlamentar vizavi de ce a spus alt idiot parlamentar, sau deputat, sau prefect, sau hoţ, că tot pe acolo este, despre mama, sau sora, sau bunica al treilea parlamentar - pardon - idiot. Şi între timp oamenilor li-e din ce în ce mai rău.

Pe mine mă fascinează tupeul lor; cum continuă de parcă nu fac nimic rău şi fără a gândi că pană la urmă, 50 000 de oameni, sau 500 000 de oameni pe străzi urlând demisia nu-i poţi ignora. Când marinarul şi comunistul, şi puii lui de drac, se trezesc cu 1 000 000 de "fraieri", adică cetăţeni, în faţa Casei Poporului ce vor face?

Este foarte clar că nu există nici un gând la binele ţării dacă nici pâna acum nu sau putut unii la un guvern şi au lasat corabia fără cineva la timonie în mijlocului furtunei perfecte. Vai, cât de mult mi-aş dori ca să vină cineva şi să-i ţină responsabili pentru indolenţa cu care au distrus România. Însă nu vor păţi nimic. Sunt conştient că nu vor păţi nimic. Nu ei suferă....

Dar mă gândesc; oare cum ar conduce ţara dacă ar şti că li se va cere să-şi asume responsabilitatea pentru munca, pardon, "munca" lor?

B.

2 comentarii:

Adrian spunea...

Stai linistit, nu o sa fie 1 milion de oameni in strada, orice s-ar intampla. Romanii iau muie in liniste. Eventual pleaca din tara daca nu mai suporta, dar nimeni nu protesteaza.

Dana spunea...

Idiotenia nu se termina niciodata...Vrei sa mai auzi altele? Batalia politica, extrem de "curata" in Romania, continua cu, in parerea mea, cea mai idioata, scarboasa si lipsita de bun simt declaratie auzita vreodata. Ea apartine "domnului" Orban si suna cam asa: "Votantii lui Basescu vor fi prostituatele, alcoolicii si tiganii. Desi s-ar putea ca prostituatele sa nu-l voteze, avand in vedere cum arata." Elegant, nu?
Pe de alta parte, Geoana vorbeste despre produsele traditionale romanesti, cum ar trebui ele omologate si lansate pe piata europeana...Tot aud de asta de ceva ani incoace, indiferent de cine a fost la conducere...Si tot aud...si cam atat.
Iar mandrul nostru presedinte nu vrea sa iasa din tiparul zilei si vine cu o declaratie ciudata din punctul meu de vedere: "Nu mi-a placut mandatul meu, dar mai vreau unul." Habar n-am cine este directorul lui de campanie, dar eu nu l-as fi lasat sa spuna asa ceva!
Asa ca...bun venit in tara idioteniilor!