miercuri, 20 aprilie 2011

Cel mai probabil e vorba de arabi...

Este destul de frustrant; au fost atacați pompierii și medicii de ambulanță în timp ce încercau să-și facă meseria. Atacanții au fost tineri care în lipsă de alte activități au dat foc coșurilor de gunoaie și mașiniilor parcate într-un cartier din orașul Göteborg. Când ambulanța și pompieri au sosit au început să arunce cu pietre după ei. CE ANIMALE POT FACE AȘA CEVA?

Nu îmi pasă dacă situația lor socială nu este cea mai bună din Suedia; nici mie nu mi-e și nici nu mi-a fost tocmai rozosină situația socială, însă nimeni nu m-ar fi putut convinge să ies în stradă și să arunc cu pietre după ambulanțe și pompieri, după oameni al cărora meserie este să ajute alți oameni.

Evenimentele de azi-noapte iluminează motivul pentru care sunt descalifică de la meseria de polițist (sau dictator); în situații precum cea de ieri seară toți cu-n bolovan în mână, pregatiți să-l arunce după un pompier, ar fi fost un target acceptabil a pistolului meu. Apoi i-aș identifica și dacă nu-s de etnie suedeză, ceea ce este foarte, foarte probabil, aș trmite toată familia lor împreună cu ei - dacă au supraviețuit - și toate rudele înapoi în țara de unde au venit. Cine pune pariu cu mine că în acest caz foarte ipotetic și scris la foarte mulți nervi, deoarece-s foarte conștient că nu se poate proceda așa și că nici n-ar fi corect să faci așa ceva, majoritatea ”repatrieriilor” ar avea loc într-un deșert undeva spre orientul mijlociu sau Africa? Nu am nici un strop de empatie pentru acești oameni. Vor fi uciși dacă-s trimiși înapoi? Păi, ar fi trebuit să se gândească la asta înainte să ridice bolovanul și să-l arunce spre medici și pompieri, nu? Așa toți vor știi că dacă aruncă cu pietre după pompieri, consecințele sunt grave pentru ei personal atât cât și pentru familia și rudele lor. Dacă tot vor justiție musulmană sharia...

Se pare că tradiția arabă de a atacă oameni care nu se pot apăra continuă deși nimeni nu-i atacă și nimeni nu-i oprește să-și păstreze identitatea religioasă..

Știu însă că asta nu se poate și, sincer, nici nu vreau asta dacă mă gândesc la rece. Societatea de drept nu trebuie dezmembrată doar pentru a pedepsi niște maimuțe, niște cimpanzee descreierate...

Și stați liniștiți că nu vor păți nimic. Suntem în Suedia și dacă ești arab sau musulman ești automat o victimă care trebuie ajutată și care nu trebuie să răspundă pentru faptele sale. Am întrebat o profesoară de-a mea de ce islam-ul este glorifiat și creștinismul demonizat în toată literatura care aparținea de acel curs de istorie. În cel puțin una dintre cărți, oameni normali, imagini cu familii care stăteau la o cină, reprezentau capitolul despre islam în timp ce capitolul despre creștinism a fost reprezentat de, dacă vă vine să credeți, Adolf Hitler.

Răspunsul profesoarei a fost că bieții musulmani suferă din cauza preconcepțiilor oamenilor și că imaginea lor are nevoie de un pic de ajutor!

TE.

DOARE.

CAPUL!!!!

Apropo de acea carte; peste vreo două ore am să vorbesc din nou cu aceeași profesoară și vreau nu mă las până nu-mi spune unde pot face o seziare; trebuie să existe vreun ombudsman sau ceva. Nu se poate ca o carte din aia să fie folosită ca bază de învățământ într-o țară civilizată și avansată precum Suedia....

Zic asta ca să înțelegeți ce-i învață pe copii în școlile suedeze....

B.

Un comentariu:

gica spunea...

Locuiesc in Malmö, asa ca no more comments... Rosengård-ul e reprezentativ.

Din pacate "suiedutii" astia parca-s batuti in cap. Iar cand aud la nesfarsit faza cu "rasismu" ma apuca toti dracii. Daca in Arabia Saudita religia de stat e islamul, apoi aici e "mångkultur", si daca zici ceva impotriva esti desfiintat, scuipat si aratat cu degetul. WTF!?