vineri, 22 iulie 2011

Explozie sau atentat terorist în capitala norvegiei

O bombă tocmai a detonat în capitala Norvegiei Oslo. Poliția confirmă că explozia a fost provocată de o bombă. Punem pariu că e vorba de musulmani sau bronzați din peninsula arabă (nu se știe încă)?

Sunt rasist? DA! Nu/mi plac arabii. Punct. Vă spun pe față; cel puțin eu am curajul s-o spun că sunt prea mulți arabi și musulmani în Scandinavia. Și părerea asta am avut-o înaintea exploziei.... Nu vă convine? Nu mai vizitați acest blog...

Din păcate, SUA și NATO a invadat prea puține țări din orientul mijlociu. Punct.

Update! Cineva îmbrăcat ca și polițist a început să tragă în persoanele aflate într-o tabără de vară a tineriilor socialdemocrați din Norvegia. Tabăra este pe o insulă în apropierea capitalei Oslo. Între timp, în Oslo, într-o clădire avariată de explozii, au fost găsite mai multe persoane decedate...

Fratele meu, dacă sunt arabi...

Update! Ultimele date spun că patru au fost uciși în acea tabără. O tabară de copii... Zic din nou.. Uff, dacă-s arabi.....

Update! Au prins unul dintre cei care au tras focuri in tabăra de copii. Bărbatul pare să fie de origine scandinavă. Sper sa fie așa. Sper să nu fie arabi pentru că dacă erau arabi, s-ar fi declanșat un adevărat război aici.

Atunci cine poate fi responsabil pentru atentatele din Norvegia? Incă un grup de adolscenți uitați de lume și rătăcitți prin diferite jocuri violente la calculator, gen Counterstrike, care nu mai pot face diferența între realitate și ficție?

Oricum, este ireal ceea ce se întâmplă. Ireal. Condoleanțe tuturor care au pierdut pe cineva azi. Și așa cum mai multe ziare din suedia scriu: azi toți din Scandinavia suntem norvegieni.

Update! Cifrele oficiale au ajuns la 80 de morți. 80. Toți tineri care se aflau într-o tabără. Ucigașul a fost identificat și este norvegian, Anders Behring Breivik. Incredibil. Mă bucur că atentatele din Norvegia n-au fost comise de arabi sau musulmani, chiar dacă un grup musulman a sărit repede și și-a asumat responsabilitatea - fapt pentru care nu regret spusele de mai sus.

Link cnn.com, svd.se, dn.se


Un comentariu:

eliza spunea...

Se pare ca atacul cu bomba din Oslo si ulterior impuscaturile ce-au avut loc pe insula din imediata apropiere a capitalei norvegiene vin din interiorul si nu exteriorul tarii. Actiuni teribile care au adus o intreaga lume in stare de soc si in special Europa.

Mai precis principalul suspect, aflat acum in custodia politiei pentru cercetari, este un tanar norvegian, 32 de ani. Cunoscut ca avand o personalitate de om introvertit, norvegianul este un sustinator extrem al cauzei nationaliste. Astfel, acesta gaseste oportun de-a se razbuna pe cei care gandesc si prioriteaza cauze la polul opus. Pe langa atentatul cu bomba din Oslo unde conform martorilor el ameninta prin a declara "Acesta este doar inceputul!", atacatorul s-a indreptat ulterior spre insula Utøya unde avea loc o reuniune a tinerilor de stanga. Deghizat fiind in politist, el incepe sa ameninte si sa traga in cei aflati la fata locului. In momentul de fata 84 de persoane sunt declarate moarte, in continuare facandu-se cautari la fata locului.

Norvegianul, un infocat sustinator al ideologiei de extrema dreapta, a scris in repetate randuri pe diverse pagini de internet despre ura sa impotriva in special a musulmanilor. El este cunoscut totodata ca fiind impotriva strainilor de orice fel si deci a fenomenului numit multi-culturalism. Acesta indeamna la astfel de ratiuni si pe vecinii suedezi, despre care declara ca poporul suedez nu ia masuri suficient de dure impotriva musulmanilor.

Tragic ce s-a intamplat in capitala norvegiana! Astfel de actiuni ne pun foarte mult pe ganduri...