joi, 31 ianuarie 2013

Încă un pas spre direcția mea preferată

Eu cred că fiecare om trebuie, cândva în viață, să aibă acea discuție introvertă în care-și pune la punct preferințele normale. De fapt, cred că toți fac asta într-un mod mai mult sau mai puțin conștient și rezultatul devine atitudinea persoanei respectivă vizavi de chestii ce țin de, printre altele,  moralitate, idealuri, societate și așa mai departe. Lista se poate lungi ad infinitum.

Personal, acea discuție cu mine însumi m-a convins că societatea ideală este o societate precum ceea din Star Trek. Citind asta, ți se pare o ciudățenie? De ce? În Star Trek, ceea ce motivează omenirea nu mai este goana după avere, după bani. Căpitanul Picard, cine nu știe, să se informeze!, spunea într-un film că motivația omenirii sau definiția omenirii, adică ceea înseamnă să fii om, este că vrei să te imbunătățești și nu să te îmbogățești. În Star Trek nu există foamete pe Tera. În Star Trek omul este respectat pentru ceea ce este și se încearcă încurajarea ca fiecare să-și atingă propriul maxim și nu un maxim creat de cerințele altora. Lista poate continua.

Acum mulți dintre voi probabil credeți că sunt cu capul. Aveți dreptate! Însă capul meu este irelevant. Iată, un pas mic pentru omenire. O echipă de oameni de știință au reușit în premieră să creeze o sursă de lumină care atrage obiecte către sursă. Obiecte cu masă barionică! Cu alte cuvinte, un ”tractor beam” a la Star Trek! Această tehnologie permite aplicarea unei forțe cu semn negativ, contra direcția fotoniilor, pe obiecte minuscule. Aplicațiile sunt foarte multe și, pentru un teoretician ca și mine, interesat doar de faptul că se poate, toate sunt total neînteresante. Dacă vă interesează, iată articolul pe physorg.com.

Până la Star Trek mai este, sigur, dar această știre înseamnă un pas în direcția corectă.

Niciun comentariu: