luni, 31 mai 2010

Din nou, de la capăt și mai bine!

E luni din nou! Repet; azi e luni! Din nou! Mă gândesc că mulți au sentimente nu tocmai bune legate de această zi care marchează, ca deobicei, că ciclul săptămânal începe din. Știu că majoritatea de abia așteaptă să vină week-end-ul. Iar pe unii chiar îi înțeleg. Eu, pe de altă parte, încerc să abordez ziua de luni un pic altfel.

Eu văd ziua de luni ca fiind ziua în care o luam de la capăt și îmi propun să făc totul posibil ca această săptămână să fie cea mai bună săptămână până acum. Cu alte cuvinte, nu gândesc că e luni. Mă gândesc că azi începe cea mai bună săptămână din istorie, de când îmi pot aminti sau de când s-a inventat calendarul cu 52 săptămâni.

Îmi dau seama că, citind acest articol, câscotași râd, sau dacă nu râd sunt sigur că în sinea lor se gândesc: Ce tăntălău! Ei, bine, poate sunt un tăntălău, poate nu-s normal fiindcă nu gândesc cât de grea este ziua asta tocmai și doar pentru că astăzi este luni. Știu însă că viața la nivel de particole elementare ține de probabilități. Fiindcă și eu, exact ca și restul lumii, sunt făcut din particole elementare mă gândesc că și viața de zi cu zi ține de probabilități.

Aleg așadar să-mi placă ziua de luni. Aleg să privesc ziua de luni ca începutul unui concurs nou, al căruia rezultat nu ține prea mult de concursul, sau concursurile, precedente. Chinezii au un proverb; cum pornești o călătorie de o mii de kilometri? Cu primul pas! Alții, cred că sunt cei de la resurse umane de la banca Morgan Stanley, au un alt proverb; cum mănânci un elefant? Tai o bucată, o bagi în gura, mesteci și înghiți! Așa că azi facem primul pas spre o săptămână excepțională. Mâine e altă gură de carne de elefant; o mestecâm mâine! Este o alegere conștientă ceea ce am spus aici. Ai curajul s-o faci și tu?

B.

Niciun comentariu: