luni, 26 martie 2012

Contrast

Câteva știri, doar e luni și nu putem sa pornim săptămâna fără sa ne informăm.

Președintele Rusiei spune conform mediafax.ro că planul lui Kofi Annan este ultima sansa pentru a evita un război civic în Siria. Bun, înțeleg că e rus, că e sluga lui Putin, cel care mimează democrație și a furat poporul rusesc într-un fel în care-i face pe ai noștrii să arate ca și copii care vara mai șterpelesc merele vecinului, dar cât de nesimțit poți să fii? ONU a propus un plan pentru a interveni contra regimului medieval din Siria acum câteva luni, dar Rusia și China s-au opus. Motivul pentru care celalalte planuri ale comunității internaționale nu au funcționat este că Rusia, împreună cu China, le-au oprit! Apoi mai este și faptul că președintele Medvedev folosește expresia ”pentru a eviat un război civic de durată”; înseamnă că acum nu-i război civic? Cum, oare, definește președintele rusiei război civic?

Politicieni sunt politicieni. Liderii din Iran instigă la ură. Liderii din Iran sunt la putere pentru că le-au băgat în cap iranieniilor că Israel-ul vrea distrugerea Iranului. Bun. Metodologia este similsară cu cea lui Hitler. Liderii din Israel sunt așadar cu ochii pe acel nespălat, acel gândac al omenirii cu numele Ahmedijan, sau cum se scrie, pentru că, până la urma, care dintre noi n-am sta cu ochii pe tipul care urlă isteric că nu se va opri până nu ne-a șters de pe fața pământului? Concluzia este că Iran-ul și Israel-ul sunt două țări conduse de oameni care au de câștigat dacă cele două popoare se urăsc.

Știrea faină este cum un designer israelian a creeat un grup pe Facebook cu numele Israel Loves Iran, în care acest clip a fost postat.


Vreau să- rog frumos pe cei care se uita la acest clip și văd o conspirație a ”jidaniilor”; nu mai faceți pauze și să luați/vă medicația așa cum a ordonatul nenea în halatul alb!

La scurt timp după ce a fost creeat acel grup,  răspunsul a venit din Iran, tot pe Facebook, împreună cu acest clip pe youtube.


Două știri care arată distanța galactică între politicieni și oamenii de rând. Contrastul este orbitor...

Niciun comentariu: