miercuri, 19 mai 2010

Acuma v-ați trezit?!

Cum scriam mai devreme azi, am stat fără net o perioadă și n-am prea citit știrile din România. Din păcate nu am reușit să evit să citesc cum presa sportivă, evident dominată de muritori de foame și scuipători de semințe din capitala noastră atât de dragă; da, scuipători de semințe care știu să scrie, oarecum, dar și așa scuipători de semințe.

În acest an valoare, muncă și dăruire a câștigat campionatul național de fotbal. Evident că mă refer la cea mai modernă echipă de fotbal din România - CFR Cluj. Presa sportivă n-a făcut altceva decât să insinueze că echipa din Cluj, despre care tot ei scriau la începutul campionatului că au cel mai valoros lot, a fost ajutată sau că a cumpărat meciuri și arbitrii.

Vă mai miră că țara, România, arată cum arată? România a fost condusă prea multă vreme dintr-o groapă de gunoi, unde, pentru a supraviețui, trebuia sa furi. Și furatul a devenit singurul prin care unii pot explica succesul cuiva. CFR a câștigat din nou? Domnule, au furat altfel nu-mi explic...

Este logic că mai devreme sau mai târziu toată lumea începe să gândească și să vadă hoția ca singura metodă de a putea avea succes. Idioții din media, meseria mai prostituată decât prostituția, le intoxică viața românilor cu oameni de genul Becali, care a făcut ce a făcut și a ajuns la sute de milioane de euro prin furt și înșelăciune. Și românul a acceptat! De la așa zisă revoluție încoace a tot acceptat! Iar acum s-a trezit să demonstreze? De ce acuma? Sunteți furați de 20 de ani încoace oameni buni și voi doar acuma ieșiți în stradă?

Starea României nu li se datorează politicenilor, care au furat cât au putut, ci populației, care a știut cum stau treburile dar a tăcut. Românul cică a demonstrat la București. Opinia mea, de altfel lipsită total de modestie, este că este prea târziu și prea puțin. V-ați vândut votul pentru câteva zeci de lei, oameni buni, de ce credeți atunci că meritați mai mult decât ce aveți?

Plătiți pentru lipsa de curaj civic și interes în dezvoltarea societății. Plătiți pentru că ați lăsat țara condusă de la București - orașul unde valoarea nu contează. Doar ciupeala.

Citiți ce scrie laureatul Nobel Paul Krugman despre situatia în Europa. Comparați cu ce se întâmplă în România. Articolul lui Krugman.

Cu drag

/CVTS (Ce V-am Tot Spus).

Un comentariu:

Gospodina de Criza spunea...

Ar fi bine sa fie cum spui tu! Nu s-au trezit nici acum! Si, oricum,multi au inca simtul ala fatalist de a accepta sa fie indobitociti, umiliti, inselati...
Iar daca s-au trezit,o dau in mistocareala si hahaiala Da ce vina am eu? Dar nu am fost singurul/a, Ei, tot m-am ales cu o galeata plina cu de toate, u faina, cu orez...Las, ca le-o da Dumnezeu si lor, destule...
Spuneai de sindicatele din Suedia.La noi liderii de sindicat pun Dansul pinguinului si fac lansare cu Cerebel.Iar mitingul e in mare parte o facatura,ralizata chiar de organizatori!