joi, 10 februarie 2011

Noi românii

Sunt la Cernavodă de câteva zile încoace și în curând am să mă întorc în Suedia. Zilele sunt pline și din acest motiv nu am mai prea scris.

Urmăresc cu atenție ceea ce se întâmplă cu vameșii fiindcă orice acțiune a guvernului precum aceasta este un pas spre normalitate. Urlă toată țara la guvern, dar nimeni nu poate spune că n-au făcut reforme, chiar dacă putem să dezbatem unele dintre reforme, dacă și-au avut rostul sau nu.

Citeam un articol despre reformele făcute în sistemul de sănătate, cum ministrul a spus că în România toată lumea urlă după reforme, doar să nu fie la ei. ”La mine totul este perfect, la vecin trebuie reformat.” Am râs fiindcă domnul ministru a nimerit-o perferct; toată lumea se plânge de situație și toată lumea critică atunci când cineva încearcă să facă ceva. Așa suntem noi românii...

B.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Salut, Bogdane. Daca tu poti defini cinstit (echidistant, nepartinic) conceptul de reforma, eu iti garantez ca toti oamenii de bun simt sunt acei "nimeni" care pot spune ca nu s-au facur reforme. Toti. (Numai cine traieste prea departe de miezul lucrurilor sau e rau-voitor poate spune ca s-ar fi facut VREO reforma, in ultimii ani.)