duminică, 4 septembrie 2011

Nu poate fi vina României!

Germania, Franța și Olanda se opune la aderarea României și a Bulgariei la spațiul Schengen conform un articol pe mediafax.ro.

Unde să încep să comentez; hai să încep cu titlul articolului de pe mediafax.ro, care este așa de milog cum ni se cuvine în relația cu restul europei, și care, într-un fel, arată exact de ce România nu trebuie lăsată să între în spațiul Schengen: cică Germania nu ne sprijină.

Adică, nu e vina noastră, a tuturor românilor, a politicieniilor care și-au bătut joc de țara timp de n ani, nu! Avem ghinionul că nu ne sprijină Germania!

Problema nu este că în România, reformele în justiție, economie și așa mai departe au fost dor mimate de către clasa politică, nu! Avem ghinionul că nu ne sprijină Franța!

Nu este vina noastră că nu știm să facem suficient de multe proiecte încăt să putem pune la folos toate fondurile europene, nu! Olanda nu ne sprijină și de aia nu suntem bineveniți în Schengen.

Iar cvasi-jurnalistul de la mediafax, cel care a pus acel titlu, nu s-a oprit să se gândească că poate vina este lipsa de seriositate care curge ca un izvor, adică de sus până jos. Nu poate să fie vina româniilor, n-are cum!

Lucruri cică nu prea stau așa de bine în România... oare de ce? Dacă, cu mâna stângă, o iei pe cea dreaptă și-ți dai singur un pumn (a se citi turism electoral, voturi pentru un mic și o bere, etc etc) atunci trebuie să fii mare idiot să spui că te doare fiindcă alții nu te ajută...

B.

Niciun comentariu: