sâmbătă, 5 noiembrie 2011

Încă o dovadă a mentalității de pierzător din Regat

Eram sigur! Iată un exemplu clar despre acea mentalitate care domină Regatul, aceeași mentalitate ce le-a tras cortina în fața ochiilor româniilor, care acum, din prostie, chiar cred că vina este a politicieniilor. Mai de mult, cineva mi-a spus că să fii un câștigător sau un pierzător nu ține doar de rezultat, așa cum mulți tind să creadă; adică, un învingător nu câștigă mereu și un pierzător nu pierde mereu. Acele două mentalități au mai multe definiții, iar azi am să vă dau două exemple despre mentalitatea de ratați ce domină presa română și, din păcate, o mare parte dintre români.

Azi este meciul între prima și a doua clasată din campionatul român de fotbal. A doua clasată, CFR Cluj primește prima clasată Dinamo București în Gruia iar meciul este un adevarat derby. Cele două mari surse de împrăștiat rahat peste regățeni, ziarele sportive Gazeta Sporturilor și ProSport, au următoarele două articole:

GSP: ”GSP a avut dreptate, Alexandru Tudor arbitrează finala toamnei » Dinamoviştii îl acuză că e CFR-ist!”

ProSport: Temeri pentru ”câini” înainte de derby-ul cu CFR! Arbitru de coşmar şi un complex vechi de 37 de ani.”

Încă nu s-a jucat meciul și arbitrul este deja de vină. Iată care-i scopul acestor articole:

1. Să pună presiune pe arbitru, ceea ce implicit înseamnă că nu cred în valoarea propriei echipe, adică Dinamo. Mentalitate de pierzător cu alte cuvinte.

2. Dacă cumva Dinamo va pierde, atunci vor găsi, cu ajutorul televiziunii, faze care după enșpe mii de reluări arată că arbitrul a greșit în favoarea adversarului. Bineînțeles că vor omite toate greșelile de arbitraji în favoarea echipei din Regat. Din nou, asta arată că nu cred în valoarea echipei pe care o susțin. Mentalitate de pierzător cu alte cuvinte.

3. Dacă Dinamo câștigă, ceea ce din păcate este destul de probabil, atunci ziariș... scuze, hienele cu trăsături de cimpanzee care tastează prin acele două redacții se vor mândri că au ajutat echipa să câștige. Din nou, asta înseamnă implicit că n-au încredere în propria echipă, căci dacă aveau nu era nevoie s-o ajute cu presiuni asupra arbitrului. Mentalitate de pierzător cu alte cuvinte.


Un învingător mai pierde din când în când, vedeți doar sportivi precum Roger Federer, Pete Sampras sau mulți alții. Un looser, cum este termenul în engleză, mai câștigă din când în când, vedeți meciul Steaua București cu Maccabi Haifa care s-a terminat 4-0, sau toate titlurile câștigate de toate echipele de fotbal din ”capitală”. 

Este un fapt incontestabil, cel puțin pentru cei de dinafara regatului, că doar un looser își pregătește scuzele de dinaintea bătăliei. Această practică este o regulă în Regat și nu doar în sport. Legislația română este făcută în așa fel în cât să fie cât mai interpretabilă; așa, hoții și-au pregătit scuzele înainte să fure. Iar în lumea mea, dacă furi ești un mare ratat căci doar atât te-a purtat mintea. Dacă aveai ceva-n cap, nu era nevoie să furi. Și în Regat se știe că orice succes este o hoție, înafară de propriul succes bineînțeles. Mentalitate de pierzători cu alte cuvinte.


Și sincer, asta-i motivul pentru care eu nu mă identific cu România, ci doar cu Ardeal. Dacă sunt întrebat spun fără nici o ezitare: sunt Ardelean și din întâmplare, Ardealul face parte din România.


Despre meci? Eu cred că Dinamo câștigă, deși sunt un fan impătimit al CFR-ului. De ce cred asta? Pentru că sunt suficient de bărbat să recunosc când echipa mea are probleme, sau când alte echipe sunt mai bune, iar din câte am văzut în ultimele meciuri, noi nu jucăm prea bine. Asta nu este vina arbitrului, nici a condiților meteorologice sau terenurilor. Sper însă că m-am înșelat și că CFR-ul este mai bun decât ce a arătat ultimele meciuri.


Cea mai bună echipă să câștige!


B.

UPDATE! Dinamo a învins, așa cum mă temeam. Bravo lor. Felicitări pentru dăruire. Fanii lui Dinamo au arătat susținerea față de acea persoană care a intrat pe teren și a lovit un jucător. Mi se pare ceva normal să-și arate susținerea; în lumea regățeniilor, chestii din ălea sunt ok. Mna, oricum, echipa a jucat destul de bine. Uneori câștigi, alteori pierzi. Diferența între noi și regățeni rămâne însă de ani lumină. Încă o dată, felicitări Dinamo București. Azi ați fost mai buni.

Niciun comentariu: