miercuri, 30 noiembrie 2011

Presa regățeniilor o comite din nou

Iată încă un exemplu despre ceea ce pute cel mai tare in România: Regatul și presa lor. Azi au publicat un articol în care cămătarul Victor Becali, omul care-și tratează clienții ca sclavi,  își dă cu părerea despre o echipă de fotbal din Ardeal: CFR Cluj. Aici puteți găsi articolul.

Ceea ce este interesant de știut este că Victor Becali n-are scl..scuzați, jucători la CFR.

Victor Becali acuză CFR-ul de provocarea scandalurilor in fotbalul românesc. Fain. Tare. Chiar foarte tare! Victor Becali acuză cineva că face scandal. Asta-i ca și în logică, atunci când vezi o dublă negare: ”Da? Nu nu, așa că da!”; sau în matematică: ”minus cu minus face plus”.

Scandalagiul x îl face scandalgiu pe y egal cu y de fapt liniștit...

Chiar așa, domnule Tolontan*; tocmai Viktor Becali? Dintre toți atotnestiutorii din regat, n-ați putut găsi cineva care nu face parte din grupul infracțional ”Becali Inc”? Sau ați trecut cu toții la partea întunecată?

Dar... ca să fie lămuriți și regățenii:

Eu nu cunosc un CFR-ist care să nu fie împotriva ceea ce a făcut Beto, portarul CFR-ului, în meciul cu Voința Sibiu. Majoritatea CFR-iștiilor spun că egalul ar fi fost mai corect, eu sunt unul dintre ei. Majoritatea CFR-iștiilor NU vor să vadă asemenea chestii la comportamentul jucătorilor de la CFR. Citind comentarile legate de acel meci, nu pot găsi vreun CFR-ist care apără acțiunea lui Beto.

Și asta este diferența.

Dacă era o echipă din regat, atunci agenții centralelor de distribuția rahatului (Intact, MediaPro, et al) ar fi dat vina pe gazon, pe vreme, pe PDL/PSD/PNL/cine ar mai fi, grupul Bilderberg, americanii, evreii, părul în ochi sau, pur și simplu, s-ar fi făcut că plouă și ar fi ignorat evenimentul.

Așa cum ignoră că nu există acea mizerie pentru care toți oamenii de treabă din Regat ar pleca dacă ar putea.

Noi, Ardelenii și restul lumii civilizate, nu încercăm să găsim scuze atunci când ceva nu-i bine sau cineva greșește. Noi facem curat și încercam să reparăm. Știm că nici la noi nu-i perfect, dar noi măcar încercam. Însă ce-i curețenia sau corectitudinea față de încă niște euroi în cont, nu-i așa domnule Tolontan? De fapt, ăsta-i compasul moral din regat: și ce dacă-i mizerie - să vină banul!

Așa că iertați-mă domnule Tolontan, agent-distribuitor șef, dar Victor Becali și acel articol reprezintă doar încă o piatră, doar una din nenumerate, care este aruncată în casa de sticlă care poartă eticheta ”Romania”.

*pentru cei care nu știu, Cătălin Tolontan este coana mare la GSP

UPDATE: Ca să vedeți că nu vorbesc prostii; iată stiulul caracteristic de sclavagiu al clanului Becali. Și conform GSP, acest Victor Becali e bun de ținut morală unei echipe din Ardeal. Mda... (link).

Niciun comentariu: