duminică, 29 aprilie 2012

Minuni - cum PSD a mințit poporul din nou

Cică

Ponta: Minuni într-adevăr nu se pot face, nu o să putem dubla toate pensiile şi salariile în 6 luni”

iar în articol, dânsul spune:

”Am stat şi ne-am gândit împreună: minuni într-adevăr nu se pot face. Situaţia ţării şi a Europei este foarte dificilă. Nu, nu o să putem să dublăm toate pensiile şi salariile în şase luni...”

Păi frate, cum? Eram la București în timpul unei moțiuni de cenzură inițiată de actualul premier. Vă aduceți aminte cum domnul Ponta, cu un stil golănesc de băiat șmecher de cartier, spunea că pensiile și salariile au fost tăiate nejustificat? Vă aduceți aminte cum il făcea pe dl Boc în toate felurile din cauza măsuriilor de austeritate? Ei, ”situația din Europa” nu este mai bună azi decât atunci. Așa că nu văd de ce dl Ponta să nu poată să mărească pensiile așa cum promitea celor din piața Constituției anul trecut.

Nu se pot face minuni în șase luni, dl Premier? Păi și atunci de ce ați mințit oamenii care au demonstrat? Vă spun eu de ce; fiindcă nu vă pasă de români și de soarta țării. Vă pasă doar de dumneavoastră și de acele forțe din umbră care există în partidul dvs. 

Apoi se vorbește despre măsurile care se creeze locuri de muncă:

”Daca se majoreaza acum salariile si nu se iau celelalte masuri care inseamna mai multe locuri de munca si venituri suplimentare la buget, in 2013 se va intra in colaps, lipsind sursele de finantare pentru salarii. In 2013, trebuie sa avem o economie mai dinamica si care sa produca mai multe fonduri catre bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale.”

Aha! Deci România poate intra în colaps! Păi cum, domnule Ponta? Anul trecut spuneați că măsurile de austeritate au fost inutile. Acum spuneți că economia României poate intra în colaps? Păi, atunci trebuie să-i mulțumim domnului Boc că a luat măsuri ca economia țării să nu intre în colaps, nu?

Domnul Ponta crede că problema locurilor de munca din România sunt impozitele. De dinafară, România este privită ca o țară plină da corupție și scandalagii. Ponta vorbește că trebuie create locuri de muncă și cu asta nimeni nu poate să nu fie de acord. Însă eu am o presimțire că noul premier al României știe că datoria externă a României este mică și că ar putea face ce a făcut Grecia; creșterea nivelului de trai cu bani împrumutați.


Dar rămâne întrebarea de ce dl Ponta, odată ce a intrat la putere, și-a dat seama că ”situația din Europa” nu-i permite să facă ceea ce timp de doi ani tot zicea că va face. Din nou, România are un guvern care minte, minte și minte.


Și să mă lase cu băieții șmecheri din energie...


B.

sâmbătă, 28 aprilie 2012

Vorbe

Iată ce spune noul premier al României că vrea să împlementeze cât mai urgent:  Cele mai importante 15 măsuri economice ale lui Victor Ponta. 


Eu am însă o întrebare; cum s-a gândit să finanțeze toate aceste promisiuni? Repet; datoria externa a României este foarte mică în comparație cu alte țări. Tare mă tem că cvasi-domnul Ponta va crește salariile cu bani imprumutati, ceea ce este mai rău decât situația actuală.


Pentru românul de rând sper că va face totul ceea ce zice fără să împingă România într-o prăpasite fiscală. Așa că trebuie să întreb și știu că nu am să primesc răspuns, dar cine și cum vor fi finanțate acele măsuri ”domnule” Ponta? Că de dat din gura știam de dinainte că puteți. Aia-i partea ușoară...


B.

P.S. Rog pe dl Ponta să nu uite cotizația către Felix, cea promisă de câțiva ani încoace, căci altfel senatorul va trimite cățelușii, jurnaliștii...nu.. cățelușii e cuvântul mai adecvat, după domnul tovarăși premier și la cât latră acei cățeluși, riscăm să avem un guvern nedormit. Sau adormit.

Felicitari

Se pare că-ntr-un final s-a-ntâmplat. Felicitări românillor! Ponta e la putere. Conform logica aia bananieră România nu mai se află în criză.

Mă aștept că-ntr-o săptămână două, toți care nu au loc de muncă să primească unul și salariile să fie la nivelul europei occidentale. Că doi-trei ani am tot ascultat hienele de la USL care, împreună cu javrele din trustul Intact, au uitat să menționeze că a fost o criză financiară monumentală și că România a trecut prin acea criză și a ieșit cu o datorie externă mai mică decât Suedia și multe alte țări.

Acum, un PSD-ist este din nou la putere. Mai trebuie să vă amintesc ce a făcut PSD de când s-a inființat? Sau ce a făcut cei care au inființat PSD-ul? Mai trebuie amintit că acești oameni au mâinile mânjite cu singele multora români, oameni de rând, oameni care sperau la o viață cât de cât normală,?

România este acum condusă de un partid căruia președinte de onoare,da, de ONOARE (!?), este un ucigași și ex-comunist. În Europa mai este doar unul ca ucigașul Ion Iliescu: președintele Belarus Aleksandr Lukaşenko. Frumoasă compania, nu? 

România are acum un premier care în loc să fie politician și să propună ceva concret mai mult a dat din gură prin presă, fără să aibă nici un strop de rușine, spunând că actuala situație din România li se datorează celor care atunci se aflau la guvernare. De criză nimic. De faptul că partea noastră a lumii a trecut prin momente financiare foarte urâte.

Iar jurnaliștii/prostituații alături de șmecherul Ponta odată n-a pus o întrebare de genul: dumneavoastră ce ați face? Aceiași prostituați, că altfel n-am cum să-i caracterizez pe cretinii de la Intact, n-au reușit să menționeze că rata de șomaj din România este cam jumate cea din Suedia și cam de patru sau cinci ori mai mică decat cea din Spania. Singura chesti ce au putut să spună este ce le-a spus peștele să zică: jos Boc și jos Băsescu. Fiind prostituate s-au conformat. Sincer, nu înțeleg cum se pot privi în oglindă cei de la Intact...

Așa că dacă Ponta este șmecherul pe care-l văd că este (n-are cum să fie altfel fiindcă dacă era, nu conducea PSD-ul) atunci va putea face ce a făcut și grecii; datoria externă a României se află astăzi la aproximativ 33 la suta din PIB. Se poate lejer dubla fără sau chiar tripla dacă stâm și ne gândim că datoria greciilor este de 120% din PIB. Salariile vor crește și toate vor fi bune până la următoarea criză, atunci când datoria externă chiar este o problemă. ȘI atunci, dragi români, să nu uitați că creșterea voastră a fost pe seama copiilor voștrii, că banii imprumutați de voi vor fi trebuit platiți de copii voștrii.

Dar nu-i bai; cine trebuie să se gândească atât de mult în viitor când următorul șpriț la o terasă este mai aproape, nu?

Uite așa pot cetățenii din republica bananieră România să continue să se mintă singuri și să compromită orice posibilitate de dezvoltare adevărată și sănătoasă. Felicitări româniilor. În sfârșit aveți un lup adevărat care să vă guverneze. Că popoare de oi merită să fie guvernate de lupi, cum zicea Stuart Mill...

marți, 24 aprilie 2012

Articolul anului

Azi am citit unul dintre cele mai bune articole scrise de un jurnalist român de când am început să urmăresc presa din Romania. Domnul Cristian Hostiuc a reusit sa scrie un articol cu care sunt de acord 100% si nu doar 99% sau ”in mare parte”.

Înainte să vă dau linkul ca să-l puteți citi vreau să-mi spun și eu părerea. În primul rând, muliți care citesc acel articol probabil se gândesc că ar vota daca ar avea cu cine. Însa dl Hostiuc menționeză că mersul la vot este doar jumatate din munca de cetățean pe care toți cetățenii trebuie s-o facă; cealaltă este să iasă în stradă și să protesteze atunci când este cazul. Prin aceste două metode, cetățenii pot cere socoteala celor care-i guvernează.

Dar dacă nu-mi place nici unul dintre candidați, atunci ce fac deșteptule?

Păi, ce să faci; faci ceea ce fac toți oameni responsabili din țările în care se trăiește bine. Te maturizezi si votezi cu cel mai bun dintre candidați, care poate la fel de bine să fie cel mai puțin prost candidat, chiar dacă nu este candidatul tău ideal.

Știu că româniilor le place să fie comozi, ca să nu zic leneși, gândindu-se că ideal ar fi că o singură persoană să vină la putere și să rezolve toate problemele. Această gândire are o maturitate echivalente cu un tânăr adolscent care ma degrabă stă și joacă WOW decât să invețe. În lumea normala, unde se trăiește bine, acolo unde mulți cu care am vorbit ar vrea să plece, lumea gândește altfel. Așa că marș la vot (da, marș!) și dacă cel cu care ai votat nu se ține de treabă, atunci afară în stradă și cere-i socoteala.

Dacă nu faci asta, singurul de vină pentru situația din România ești tu. Restul sunt scuze lamentabile.

Acum vă dau linkul către articolul menționat mai sus. Țineți minte că majoritatea dintre noi care deși suntem români, suntem crescuți în societăți cu alte valori, suntem 100% de acord cu dl. Hostiuc. Chiar dacă nu vă convine vouă, cei de pe terase, din mall-uri sau aflați la iarbă verde în loc de secția de vot.

Sunteţi vinovaţi! De cum arată oraşul vostru, de primarul vostru şi de ţara voastră! Sunteţi vinovaţi că soarta vă este decisă de un litru de ulei. Voi, toţi cei care nu mergeţi la vot!

sâmbătă, 14 aprilie 2012

Diferente de la care Romania refuza sa invete

Sunt la facultate si d'aia textul este fara literele care trebuie...  

Un proces care a durat patru ani pana a ajuns la prima instanta si care va urma inca 5-6 ani pana se va da verdictul final este dosarul "Transferurilor" in care inculpatii sunt acuzati de spalare de bani, evaziune fiscala, fals si uz de fals. Nimeni n-a murit, nimeni n-a  fost batut (din cate se stie). Este vorba doar de cativa smecheri de cartier care au sesizat o ocazia de-a mai ciupii cate ceva si despre justitia intr-o societate

Un alt proces. Un om. Un gand nebun. Multa ura. Rezultatul a fost distrugerea cladirilor in care conducerea tarii se aflau, insa omul nu s-a multumit cu asta; inarmat cu arme militare si imbracat ca politist s-a dus intr-o tabara de tineri pe o insula si s-a jucat Counterstrike. Unul cu unul i-a pocnit si nu s-a oprit pana n-a stins 77 de vieti, marea majoritate dintre cei ucisi au fost adolscenti. Intr-un an, dosarul a fost facut si acuma s-a ajuns la tribunal. Dupa doar un an! Si chiar daca fapta comisa este mult, mult mai grava decat cea din dosarul "Transferurilor". Pe langa multe altele este vorba justitia dintr-o societate. (link catre sursa)

Prima este Romania, a doua este Norvegia.

Da. Tocmai de aia se traieste atat de bine in Romania. Dar haideti sa nu mai comparam, fiindca doamne fereste daca am invata ceva si s-ar imbunatatii situatia din Romania. Atunci pentru ce sa ne mai plangem?


marți, 3 aprilie 2012

Hoția este legalizată în România

Iată, dragi români de ce trăiți atât de bine: sentințele dosarului transferurilor.

Dosarul este unul de documente ceea ce inseamnă ca totul este alb pe negru. Singurul lucru pe care trebuia să facă judecătorii a fost puțină aritmetică. Dar n-au făcut-o. Uite cum hoția este legalizată în România.

Vă mai mirați că românul trăiește atât de bine?

Deodato - Shazam

Shazam! Gustați acest cuvânt. Shazam!