marți, 24 aprilie 2012

Articolul anului

Azi am citit unul dintre cele mai bune articole scrise de un jurnalist român de când am început să urmăresc presa din Romania. Domnul Cristian Hostiuc a reusit sa scrie un articol cu care sunt de acord 100% si nu doar 99% sau ”in mare parte”.

Înainte să vă dau linkul ca să-l puteți citi vreau să-mi spun și eu părerea. În primul rând, muliți care citesc acel articol probabil se gândesc că ar vota daca ar avea cu cine. Însa dl Hostiuc menționeză că mersul la vot este doar jumatate din munca de cetățean pe care toți cetățenii trebuie s-o facă; cealaltă este să iasă în stradă și să protesteze atunci când este cazul. Prin aceste două metode, cetățenii pot cere socoteala celor care-i guvernează.

Dar dacă nu-mi place nici unul dintre candidați, atunci ce fac deșteptule?

Păi, ce să faci; faci ceea ce fac toți oameni responsabili din țările în care se trăiește bine. Te maturizezi si votezi cu cel mai bun dintre candidați, care poate la fel de bine să fie cel mai puțin prost candidat, chiar dacă nu este candidatul tău ideal.

Știu că româniilor le place să fie comozi, ca să nu zic leneși, gândindu-se că ideal ar fi că o singură persoană să vină la putere și să rezolve toate problemele. Această gândire are o maturitate echivalente cu un tânăr adolscent care ma degrabă stă și joacă WOW decât să invețe. În lumea normala, unde se trăiește bine, acolo unde mulți cu care am vorbit ar vrea să plece, lumea gândește altfel. Așa că marș la vot (da, marș!) și dacă cel cu care ai votat nu se ține de treabă, atunci afară în stradă și cere-i socoteala.

Dacă nu faci asta, singurul de vină pentru situația din România ești tu. Restul sunt scuze lamentabile.

Acum vă dau linkul către articolul menționat mai sus. Țineți minte că majoritatea dintre noi care deși suntem români, suntem crescuți în societăți cu alte valori, suntem 100% de acord cu dl. Hostiuc. Chiar dacă nu vă convine vouă, cei de pe terase, din mall-uri sau aflați la iarbă verde în loc de secția de vot.

Sunteţi vinovaţi! De cum arată oraşul vostru, de primarul vostru şi de ţara voastră! Sunteţi vinovaţi că soarta vă este decisă de un litru de ulei. Voi, toţi cei care nu mergeţi la vot!

Niciun comentariu: