sâmbătă, 14 aprilie 2012

Diferente de la care Romania refuza sa invete

Sunt la facultate si d'aia textul este fara literele care trebuie...  

Un proces care a durat patru ani pana a ajuns la prima instanta si care va urma inca 5-6 ani pana se va da verdictul final este dosarul "Transferurilor" in care inculpatii sunt acuzati de spalare de bani, evaziune fiscala, fals si uz de fals. Nimeni n-a murit, nimeni n-a  fost batut (din cate se stie). Este vorba doar de cativa smecheri de cartier care au sesizat o ocazia de-a mai ciupii cate ceva si despre justitia intr-o societate

Un alt proces. Un om. Un gand nebun. Multa ura. Rezultatul a fost distrugerea cladirilor in care conducerea tarii se aflau, insa omul nu s-a multumit cu asta; inarmat cu arme militare si imbracat ca politist s-a dus intr-o tabara de tineri pe o insula si s-a jucat Counterstrike. Unul cu unul i-a pocnit si nu s-a oprit pana n-a stins 77 de vieti, marea majoritate dintre cei ucisi au fost adolscenti. Intr-un an, dosarul a fost facut si acuma s-a ajuns la tribunal. Dupa doar un an! Si chiar daca fapta comisa este mult, mult mai grava decat cea din dosarul "Transferurilor". Pe langa multe altele este vorba justitia dintr-o societate. (link catre sursa)

Prima este Romania, a doua este Norvegia.

Da. Tocmai de aia se traieste atat de bine in Romania. Dar haideti sa nu mai comparam, fiindca doamne fereste daca am invata ceva si s-ar imbunatatii situatia din Romania. Atunci pentru ce sa ne mai plangem?


3 comentarii:

Andreea spunea...

Intotdeaua romanii au fost foarte ambitiosi.

Bogdan Dobondi spunea...

Daaa... trist dar adevarat. Da eu raman optimist, chiar daca dupa ton nu se pare... :))

Bogdan Dobondi spunea...

Daaa... trist dar adevarat. Da eu raman optimist, chiar daca dupa ton nu se pare... :))