duminică, 29 aprilie 2012

Minuni - cum PSD a mințit poporul din nou

Cică

Ponta: Minuni într-adevăr nu se pot face, nu o să putem dubla toate pensiile şi salariile în 6 luni”

iar în articol, dânsul spune:

”Am stat şi ne-am gândit împreună: minuni într-adevăr nu se pot face. Situaţia ţării şi a Europei este foarte dificilă. Nu, nu o să putem să dublăm toate pensiile şi salariile în şase luni...”

Păi frate, cum? Eram la București în timpul unei moțiuni de cenzură inițiată de actualul premier. Vă aduceți aminte cum domnul Ponta, cu un stil golănesc de băiat șmecher de cartier, spunea că pensiile și salariile au fost tăiate nejustificat? Vă aduceți aminte cum il făcea pe dl Boc în toate felurile din cauza măsuriilor de austeritate? Ei, ”situația din Europa” nu este mai bună azi decât atunci. Așa că nu văd de ce dl Ponta să nu poată să mărească pensiile așa cum promitea celor din piața Constituției anul trecut.

Nu se pot face minuni în șase luni, dl Premier? Păi și atunci de ce ați mințit oamenii care au demonstrat? Vă spun eu de ce; fiindcă nu vă pasă de români și de soarta țării. Vă pasă doar de dumneavoastră și de acele forțe din umbră care există în partidul dvs. 

Apoi se vorbește despre măsurile care se creeze locuri de muncă:

”Daca se majoreaza acum salariile si nu se iau celelalte masuri care inseamna mai multe locuri de munca si venituri suplimentare la buget, in 2013 se va intra in colaps, lipsind sursele de finantare pentru salarii. In 2013, trebuie sa avem o economie mai dinamica si care sa produca mai multe fonduri catre bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale.”

Aha! Deci România poate intra în colaps! Păi cum, domnule Ponta? Anul trecut spuneați că măsurile de austeritate au fost inutile. Acum spuneți că economia României poate intra în colaps? Păi, atunci trebuie să-i mulțumim domnului Boc că a luat măsuri ca economia țării să nu intre în colaps, nu?

Domnul Ponta crede că problema locurilor de munca din România sunt impozitele. De dinafară, România este privită ca o țară plină da corupție și scandalagii. Ponta vorbește că trebuie create locuri de muncă și cu asta nimeni nu poate să nu fie de acord. Însă eu am o presimțire că noul premier al României știe că datoria externă a României este mică și că ar putea face ce a făcut Grecia; creșterea nivelului de trai cu bani împrumutați.


Dar rămâne întrebarea de ce dl Ponta, odată ce a intrat la putere, și-a dat seama că ”situația din Europa” nu-i permite să facă ceea ce timp de doi ani tot zicea că va face. Din nou, România are un guvern care minte, minte și minte.


Și să mă lase cu băieții șmecheri din energie...


B.

Niciun comentariu: