joi, 29 ianuarie 2009

O zi lunga

Am avut o zi lunga azi. Foarte multe ganduri mi-au trecut prin cap si aproape toate au fost pe tema eventualei mele plecari in Suedia. Cum am mai scris, eu consider ca am esuat daca trebuie sa ma mut inapoi in Suedia. Avand in vedere ca nu mai depinde de mine, n-am de gand sa va plictisesc cu un text plangacios. Am ales o anumita cale in viata, o cale cu multe lucruri benefice si cu altele mai putin benefice. Din cauza unei singure persoane am ajuns in aceasta situatie. Persoana aceea este Bogdan Dobondi - eu. Simteam totusi nevoia sa scriu cateva randuri.

Eu sunt de parere ca doar atunci cand este negru, cand avem parte de esecuri monumentale si cand credem ca nu putem reveni, doar atunci ne dam seama din ce material suntem facuti. Doar atunci ne dam seama cum ne-am comportat atunci cand ne-a mers bine. Eu am mai fost in aceasta situatie acum cativa ani si atunci am devenit o persoana insuportabila, facand cateva lucruri nu tocmai frumoase si am ranit persoane "nevinovate". Acum stau din nou fata in fata cu o asemenea criza si aleg sa invat ceva si sa nu repet greselile de atunci. Cand spun atunci, ma refer la o perioada in care am mers contra tuturor sfaturilor primite si mi s-a dat dreptate, dar 8 luni am fost singur contra tuturor. Este vorba de niste chestii juridice - Bogdan vs O firma "cinstita".... Iar Bogdan a castigat. Si va mai castiga.

Daca intr-adevar trebuie sa iau viata de la capat, puteti sa fiti siguri ca am s-o fac cu fler si cu o demnitatea care mi-a lipsit data trecuta. Am sa revin si am sa ma autodepasesc. Poate suna arogant. Nu este aroganta - este singura alternativa. Azi mi-am dat seama de inca un lucru. Puterea omului si siguranta in viata este sa stii ca esti capabil sa-ti revi. Da, recunosc ca este greu. Eu imi dadusem seama mai de mult cat pot si ce stiu, si, desi pentru o scurta perioada uitasem asta, azi mi-am amintit-o din nou. De aia spun ca nu-i nimic. O iau de la capat. Si am sa revin mai tare si mai bun. Bring it on....

O zi lunga paseste spre sfarsit. In sfarsit.

B.

4 comentarii:

Anonim spunea...

det är inte lätt . vi älskar dig och stödjer dig oavsätt.
rodica

Anonim spunea...

nu cred ca reusita sau succesul sunt conditionate de locul in care traiesti. ai succes sau esuezi la fel peste tot.
succesul in Suedia sau SUA e mai spectaculos decat succesul in Romania.
in schimb esecul in cele doua tari anterioare poate parea o situatie acceptabila pentru Romania.
daca esti un medic de tara in Canada situatia poate fi perceputa ca un succes comparativ cu un situatia medic de tara in Romania.
asta fiindca Canada e mai dezvoltata.
locul nu e determinant.
pozitia ta e aceeasi.
si succesul si esecul sunt relative la cei din jur.
steaua ta norocoasa, ingerul tau norocos sau ghinionist te urmareste peste tot, oriunde te-i afla.
esti acelasi.
poate peisajul pare altfel, dar tu ramai tu insuti.
succesul si insuccesul se raporteaza la tine, sau mai bine zis la Supraeul tau, care
e constiinta autocritica a Eului, care evalueaza in permanenta "realizarili"( cum zicea ceausescu)
nu schimba locul.
schimba targetul!

Anonim spunea...

vali piros

Bogdan Dobondi spunea...

Raspuns pentru Vali Piros.

Inteleg ce zici si sunt partial de acord cu tine. Esecul sau succesul se masoara dupa targeturile pe care le-ai avut. Mentalitatetea de invingator sau pierzator, winner sau looser, sa masoara, in opinia mea, dupa cum reactionezi in ambele situatii. Winners loose sometimes and loosers win sometimes. Cum esti si ce faci in acele situatii iti spune ce fel de om esti.

Bogdan