sâmbătă, 16 mai 2009

Revolutia comunicarii

Ma enerveaza oameni egoisti. Am observat ca singurul lucru ce fac este sa extraga energie din cei din jurul sau. Traim intr-o lume unde relatii devin din ce in ce mai impletite prin diverse bloguri, Facebook etc etc, iar egoisti sunt cei care extrag informatii si energie de la altii dar ei singuri nu vreu sau nu au curajul sa inceapa sa imparta cu altii.

Ma bazez pe un articol citit pe bloomberg.com pe acest subiect. Acel articol sa incheiat cu ceva de genul ca cei care nu contribuie la acest flux vor fi exclusi din el pana la urma si vor fi priviti cu suspiciune. Printre cele mai personale lucruri sunt gandurile mele. Le pot cataloga in doua categori - o categorie cu ganduri care ajung aici pe blog si una care, din respect pentru cei care citesc blogul, o tin pentru mine.

Dar totodata este vorba de a comunica si modul in care comunicam, care, odata cu aparitia mediile sociale de gen Facebook, s-a schimbat radical. Mai demult comunicare in masa a fost rezervata pentru massmedia si agentiile de marketing, dar acuma oricine poate sa se foloseasca de aceast mod de comunicare fara receptor specific. Fiindca nu vorbesti cu cineva anume ci te referi la toti care ar putea citi blogul tau inseamna ca nu vorbesti cu nimeni. Iar daca nu vorbesti cu nimeni inseamna ca nu ai de ce sa te temi. Oricat de mult se plange massmedia si unii jurnalisti, traim o revolutie in felul in care comunicam. Lumea este despartita in doua tabere; o tabara cu cei care critica mediile sociale (asa se zice in limba romana?) si cealalta tabara, mult mai mare, care traiesc o viata mai plina comunicand si personal dar si in masa. Aceasta postare mi-ar fi mult mai usor sa o scriu in suedeza. Sper ca aveti rabdare cu greselile mele.

Cand ma uit la cei din jurul meu se vede clar cine-i cine, ca sa zic asa. Sunt cei care nu au opinii (adica au opinii, dar nimeni nu stiu care sunt, asa ca nu au opinii) si cei care au opinii. Pot zice ca toti cei care au succes, fie ca este pe plan personal, pe plan profesional sau pe ambele planuri, sunt toti care au opinii oficiale. Sa fii cineva in societatea de azi este sa ai o opinie si sa o susti stiind foarte bine ca o sa fii criticat de unii. Lumea iubeste sa critice, cei care sunt cei mai criticati sunt totodata si cei care sunt cei mai iubiti. Viva la revolucion!

B.

Niciun comentariu: