miercuri, 13 mai 2009

Singur? Nu prea cred...

Am fost intrebat de cineva daca nu ma gandesc sa ma bag in politica. Da, de ce nu ma bag in politica?

Pana acuma nu m-a prea tentat, sincer sa fiu, dar acuma am gasit cateva lucruri care ma pasioneaza si pentru care ar merita sa ma lupt. In Romania chiar nu ar merita, cel putin nu in Bucuresti, fiindca acolo mare majoritate a politicieniilo nu sunt interesati sa fie in slujba poporului. Implinirea unora scopuri financiare este singurul motiv pentru care majoritatea politicienior din Romania sunt la putere. Eu nu gandesc asa.

Bani sunt - pana la urma - doar bani. Perceptia de avere sau de stabilitate financiara este o iluzie si imi dau seama ca multi in Romania de abia acuma isi dau seama de asta. Adevarata liniste si siguranta vine din cunoasterea proprilor puteri. Sa stii ca mereu aterizezi pe picioare este cel mai important lucru. Putin sunt cei care cu adevarat nu depind de nimeni, dar cei care traiesc in iluzia ca sunt independenti sunt peste tot.

Daca eram politician as vrea sa fi facut o diferenta; as vrea ca lumea sa zica ca viata lor a fost mai buna din cauza mea. Peste cateva sute de ani, daca vrem sa fim amintiti, atunci este important ceea ca facem pentru altii si nu pentru noi insine. Dupa cativa ani in Romania realizez ca problema neamului nostru este egoismul. Ne laudam ca suntem un popor prietenos, dar singurul lucru care ne sta in cap este cum sa castigam mai multi bani sau sa iesim si mai mult in evidenta. Asta faceam si eu la moment dat, dar mi-am dat seama destul de repede ca nu vreau sa ies in evidenta in modul in care eram pe cale s-o fac. Asa ca m-am retras si acum imi reconstruiesc eu-ul dupa care vreau sa fiu judecat de acum incolo. Cei care refuza sa vada ceea ce sunt acuma, si sunt destul de multi (toti dintre ei sunt aici in Suedia), sa ramana in mlastina lor intunecata si sa ma lase singur.

De fapt nu sunt singur niciodata. Atata timp cat mai este ceva de citit sau de cercetat nu o sa fiu singur. Peste cateva sute de ani vreau sa fiu amintit ca omul care a ajutat multi, care era nevrotic intrun mod foarte fermecator, mereu cu o carte dupa el si care a facut viata multora un strop mai frumoasa. Nu conteaza cati bani strang. Oricum nu-i iau cu mine.

B.

PS Dar tot am sa strang ceva banuti pana la urma....DS

3 comentarii:

Cristian Lisandru spunea...

"Atata timp cat mai este ceva de citit sau de cercetat nu o sa fiu singur. Peste cateva sute de ani vreau sa fiu amintit ca omul care a ajutat multi, care era nevrotic intrun mod foarte fermecator, mereu cu o carte dupa el si care a facut viata multora un strop mai frumoasa" - m-a impresionat această declaraţie...

Anonim spunea...

Politica nu e chiar asa de usoara cum ti se pare tie . Nu stiu care sunt ideologiile in Suedia si nici ce parere are electoratul despre oamenii politici , dar in Romania nu ai avea nicio sansa sa ajungi sus decat daca esti parsiv, mincinos, hot si prefacut .
Multa bafta iti doresc si te pup ,
don't forget , you are not alone !!!

Bogdan Dobondi spunea...

Stiu.. Daca ma fac politician o sa fiu in Suedia. Fiindca si Suedia este tara mea, nu doar Romania.

In suflet nu-s niciodata singur.