joi, 23 iulie 2009

Domnii G si B si fraiera de pe bulevardul Carol...

"Înţeleg că domnul Geoană, lucrând la Dăbuleni şi fiind şef peste bostănărie, nu peste Senatul României, nu are nici o responsabilitate. Sigur, am înţeles că dânsul nici nu este membru al PSD. Sigur că dânsul nu are responsabilităţi, nici nu poate avea"

Presedintele Romaniei Traian Basescu
Citatul a fost luat din Cotidianul

Nivelul este deosebit de elevat pe scena politica in Romania. Ca intotdeauna de fapt. Eu ma intreb daca stabilirea cui-i apartine vina ajuta tara cu ceva. Nu cred; problema este ca nivelul discutiilor politice in Romania tin un nivel intelectual unui copil de gradinita. "E vina ta!" "Ba nu, vina e a ta!" "Ba da!" "Ba nu!"

Dar nu-i bai ca asa nimeni nu priveste cum zborul cu numarul EUR500K pilotat de noul superstar a liniei aieriene high-cost MTS, doamna Ridzi, decoleaza spre conturi bancare in care nu li sau dat viza de intrare. Doamna pilot Ridzi stie mai multe despre acest zbor si asigura pasageri, toti din familia bogata Euro, ca nu exista nici o problema cu vizele lor. Ce bine este ca pilotul este membru la partid. La Partid. Ce partid, nene? Nu conteaza - LA PARTID!

Este tragic, dar din ceea ce am vazut, cel care tipa "ba da" cel mai tare si de cele mai multe ori castiga in Bucuresti. Si cum se stie la Bucuresti, putere si retorica - putere retorica - inseamna sa tipi, sa furi, sa smecheresti si, daca poti, sa si dai vina pe altcineva. Pierderea unei lupte politice costa bani in Romania; sa nu ma intelegeti gresit - daca pierzi o lupta politica nu vei fi taxat de stat, nuuuu, pierderea se manifesta ca altii fura ceea ce trebuia sa furi tu. Si inteleg ca asta este dureros.

Intre timp, doamna de pe bulevardul Carol, cea pe langa care treceam zilnic cand locuiam in Bucuresti, fie ca era ger sau canicula, a mai rasfoit prin cartile sale asteptand sa mai primeasca un ban sau un senvis sau, cum ii dadeam eu, un ban si un "dumnezeu sa va binecuvinteze". Acea doamna nu am vazut-o cerand bani vreodata. Statea doar pe trotuar, citea si astepta. Nu stiu ce astepta, dar ma gandesc ca astepta sa-i dea cineva un ban. Sau poate libertatea promisa in 89. In fine.

Inapoi la spectacol. Sa recapitulam. Domnul G. si domnul B. se certau asupra cui-i apartine vina ca lupta impotriva coruptiei nu a parcurs asa cum Romania a convenit cu UE inainte de aderare. Este normal ca ei doi se cearta pe seama asta, fiind representatii unei clase politice care la pensie va da lectii mafiei din Italia cum sa furi pe fata fara sa fi prins. Noroc ca ei la batranete nu vor fi nevoiti sa stea pe bulevardul Carol precum acea doamna si alti fraieri care nu stiu cum sa se descurce intr-o "democratie", care citiesc texte religioase, dorm pe unde apuca si spera ca cineva le mai da un ban sau, de ce nu, asteapta moartea ca sa scape o data pentru-ntotdeauna.

Rusine tuturor care in loc sa protestati sau sa demonstrati ramaneti nepasatori si va plangeti ca asta vi-e soarta! Sau daca nu va plangeti pupati funduri pe la ministere si asteptati sa va vina randul la furat. E in natura hotului sa fure. Idiotul este cel care se lasa furat fara sa zica ceva.

Culmea ironiei este numele imnului Romaniei...

B.

Un comentariu:

Victor spunea...

Daca tot recapitulam ca niste elevi foarte constiinciosi atunci sa ne aducem un pic aminte de un anume dosar "Flota", terminat ca multe altele prin "uitare", de nu stiu ce penthouse al fiicei mai mari a lui Basescu - imobil greu de justificat din banii de notar.. (nota 7 la examenul de admitere in camera notarilor publici nu iti aduce nici macar salariul minim pe economie daramite un penthouse) ..si cate altele.