miercuri, 3 februarie 2010

Diverse

Eu nu sunt fan al mişcării verzi. Nu ştiu de ce nu-s, fiindcă au dreptate verzii, este nevoie să facem ceva pentru îmbunătăţirea mediului, dar unii dintre ei mi se par prea dezlipiţi de realitate. Părerea mea este că cea mai mare problemă este modul în care facem rost de energie. Trebuie găsit alte soluţii. Într-un articol pe sciencedaily.com scrie despre panouri solare de a treia generaţie, care este, din câte am înţeles, o variantă hibrid între panourile organice şi cele sintetice.

sursă imagine: sciencedaily.com


Deceniul pierdut al muzicii; aşa scrie într-un articol pe cnn.com. Hipocrizia este enormă în acel domeniu. Muzica n-a pierdut un deceniu. Cei care câştigă bani pe talentul altora câştigă din ce în ce mai puţin. Ceea ce s-a întâmplat este un exemplu cum o piaţă relativ de liberă se autoreglează dacă preţurile sunt puse aiurea. Teoretic ar trebui să scadă preţurile, însă ni se spune că nu se poate. Şi cei care ne spun asta sunt de pildă cei care n-au nici o treabă cu muzică. Această industrie trece momentan printr-o schimbare de paradigm şi jucătorii trebuie să se adapteze şi nu să facă pe SRI sau CIA şi se ceară demontarea integrităţii personale al cetăţeanului. Aici puteţi găsi articolul.
sursă imagine: cnn.com


Imaginea arată nebuloasa Barnard 68 şi se află la 400 de ani lumină de noi. În general se crede că o stelele se nasc în nebuloase şi predicţia astrofizicieniilor João Alves, director Calar Alto Observatory şi colegul dânsului de la universitatea din Munich, Andreas Bürkert, este că în această nebuloasă se va naşte o stea peste aprocximativ 200 000 de ani. Acea pată neagră este doi nori de gaz al cărora densitate este atât de mare încât încep să devină din ce în ce mai instabili. Foarte tare! Articolul il puteţi găsi pe sciencedaily.com.

imagine: FECYT/sciencedaily.com

Niciun comentariu: