vineri, 28 august 2009

Am fani!!

Am fani!! Haideti sa va explic...

Mi-am facut un blog deoarece vroiam sa scriu si sa fiu citit (se-ntelege: eram plictisit). Simteam ca doar asa as putea sa-mi dezvolt romana si mi s-a parut un mod interesant de a comunica cu oameni. Dupa ce m-am mutat inapoi in Suedia, am inceput sa mai scriu despre anumite lucruri care-mi plac sau care ma deranjaza cu societatea din Suedia si Romania.

La moment dat, administratorul site-ului suedia.se a-nceput sa-mi publice unele articole. Sunt inca foarte flatat deoarece nu consider ca scriu atat de corect incat sa merit sa fiu promovat de cineva. Dar totusi le publica si pentru asta tin sa-l multumesc pe dansul de la redactia suedia.se si sa-l felicit pentru efortul depus cu acel site.

Azi, ca sa ajung la subiect, am descoperit ca am fani! Citisem comentariile la ultimul articol semnat de mine si am observat ca doua persoane, dornice sa moara capra vecinului si-nfratiti cu Jante, sau legat de mine pe suedia.se. Asta nu-i nimic semnificativ, fiindca s-a mai intamplat si ma distreaza. Dar culmea este ca m-au luat la mistouri ieftine á la manelistilor din fata blocului si ca, cel putin unul dintre stimatii cunoscatori de literatura elevata, ca blogul meu doar asta contine (da, intr-adevar), au citit cam toate articolele pe care le-am avut publicate pe suedia.se! Sunt flatat ca, desi nu le place ceea ce scriu, totusi citesc blogul meu. Contul meu de Adsense va transmite multumiri, domnilor!

Cum se spune sarcasm in limba romana? Dragi fani - daca ma faceti pe mine intelectual, si eu sunt constient ca scriu ca un copil de gradinita in comparatie cu cei care-ntr-adevar stiu sa scrie in Romana, atunci voi ce sunteti? Nici macar nu va legati de limbajul meu. Culmea si foarte distractiv!

Pentru cei care nu au chef sa caute acele comentarii urmeaza un scurt referat.

Bogdan Dobondi este si puterea dar si opozitia. (?) (Da, vad in curand dominatia mondiala!)
Bogdan Dobondi este un parlament nobil. (??)
Bogdan Dobondi reprezinta cameleonism scapat de sub control. (Hahahaha... Da! Sunt, de fapt, Neo!)
Bogdan Dobondi este considerat "cool" de unii. (Evident...fiindca sunt!)
Bogdan Dobondi este prost. (Motivele acestei opinii raman necunoscute dar, chiar si asa, opinia mi se pare foarte adevarata. In ochii mei, cel mai mare prost al lumii sunt...eu. La 32 de ani inca nu conduc toata planeta... Rusine sa-mi fie!)

Concluzie?

Nu este bine sa ai o minte deschisa si sa-ncerci sa te pui in situatia altcuiva din cand in cand. La fel de rau este sa fii nobil. Asta da lectie de comportament si gandire civilizata! Ei, noroc ca nu toti sunt tarani prosti ca mine.

Asa ca domnilor, fiindca ati uitat sa ma faceti arogant, tin sa va informez pe un ton cat se poate de condescent:

Daca ai propriul tau blog, atunci cel putin pe acel blog esti Alpha si Omega, inceputul si sfarsitul, Bonnie si Clyde, Gigi sau Paszkany; poti sa fii cameleont, tigru, furnica, gaina, elefant sau ce vrei tu. Atunci cand scrii pentru toti sau nimeni, fara sa-ti pese de popularitate, poti observa cum o minoritate dintre cititori, care pana la urma singuri aleg sa citeasca, isi manifesta nivelul de gandire prin a critica persoana sau personalitatea si nu opinia care, asa cum ziceam, si asa nimeni nu i-a obligat s-o citeasca.

In fine, unii habar n-au ce-nseamna sa-ti construiesti critica cu argumente sanatoase si anchorate in dovezi cat se poate de concrete. Uitati-va doar la reactia lui Udrea atunci cand s-a prezentat in fata comisiei parlamentara! Nu domnule, sarim direct la gat si daca ne iese bine, daca nu....nu! Important este sa lasam impresia ca stim totul. Din pacate aceasta mentalitate a construit Romania si a facut-o cea mai bine structurata si cea mai civilizata tara care, totodata, se afla in paragina din UE.

Dar pe un punct sunt de acord cu "fanii" mei - sunt intr-adevar foarte cool!

V-am tucat! (se citeste "tsukat" si cei care sunt "cool" inteleg!)

B.

6 comentarii:

salmi spunea...

Eu te citesc pentru ca imi place ce scrii si cum scrii, chiar daca am mai criticat parerile tale. Sau nu, nu le-am criticat, ci mi-am spus parerea mea care era alta decat a ta. Dar am gasit si lucruri comune in ceea ce priveste anumite lucruri.
Iar eu descopar prin ochii tai o alta Suedie, de ce sa nu spun ca e bine sa o stiu si asa...pentru ca la fel ca tine sunt multi suedezi care o vad altfel decat mine si e normal. Tu vezi altfel Romania decat mine si iarasi e normal...succes mai departe, nu degeaba iti publica suedia.se articolele. Esti un fel de Gica Contra dar cu bun simt.

Cred ca mai corect se scrie tzukat! :)

Sunshine Sarah spunea...

I'm your no.1 fan! *boink boink* Pleaaaase throw your shirt for me! Pls pls pls! =)) Wait... please ruuuullll the world for me! Pls pls pls! :)) You can do it!!! *wut wut*


*seriously, some people are just stupid; and you give them hell :D way to go!*

Anonim spunea...

Sint convinsa ca daca ai alege sa scrii in suedeza sau engleza multi din cei care te considera "sub nivel" ar trbui sa foloseasca dictionar .

x_any83 spunea...

Foarte interesant :)Imi place foarte mult cum scrii, m-ai facut sa-ti citesc si unele articole din arhiva :)Cam trist totusi....

Bogdan Dobondi spunea...

Multumesc pentru comentarii. @x_any83 De ce ti se pare trist?

Anonim spunea...

Amintesti ca odata am vorbit oarecum despre asta... adica cum si de ce critica ceva un "roman adevarat". Asta critica persoana care a scris ceva ptr ca el, romanu adevarat, nu a scris nimic... Definitie, roman adevarat=cel mai destept, cel mai frumos si cel mai tare...
Pacat de "romani adevarati" care au ajuns si in Suedia nu siau uitat vechile obiceiuri.

Orice poate scrie orice atata timp cat respecta reguli scrise si nescrise (bun simt) iar dezbaterea e civilizata.


/K.