joi, 20 august 2009

Ocupat

Am fost destul de ocupat ultimele doua saptamani. Dar motivul pentru care n-am mai prea scris pe blog este ca n-am mai avut chef.

Sunt destul de dezamagit, mai mult nu zic, si mi-a fugit tot cheful.

O chestie stiu sigur - prefer matematica in fata persoanelor. Matematica nu este niciodata parsiva, n-are nici-un interes pe langa a fi eleganta si sincera si are o frumusete care nimeni si nimic altceva. In special nimeni.

Stateam acum cateva zile, ieri de fapt, si ma gandeam ca la cat de dezamagit sunt din cauza unora. Imi dau seama ca as fi chiar bucuros sa nu mai fiu nevoit sa intalnesc oameni noi. Daca ar fi dupa mine, n-as face nimic altceva decat matematica. Caci asa n-o sa mai fiu mintit sau folosit ca o carpa si aruncat la gunoi.

Matematica are o frumusete si o eleganta care nu poate fi gasita in nici o femeie; o sinceritate care nici un amic nu-mi poate oferi (de sinceritate intr-o femeie nici nu pomenesc caci fenomenul inca n-a fost observat). In comparatie cu matematica, omenirea este urata si uneori ma gandesc cat de bine mi-ar fi daca n-as face altceva in fiecare zi decat matematica.

Am trecut de un punct anume si stiu ca nu mai este cale de-ntoarcere. Din pacate, n-am reusit in intregime sa tin ura departe de sufletul meu. Dar am incercat. Doar eu stiu cat de mult am incercat.

Ma simt asa cum a scris Bacovia in "Frig":

"Sunt lângă un gard rupt,
Şi vântul bate cu frunze ude -
Sunt mai urât, sunt supt,
Frigul începe sticla s-o asude."

Iar unii, fara sa-si dea seama, abereaza cum ca m-am maturizat.

B.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Esti nedrept. Ca si femeie am fost sincera toata viata si o sa continui sa fiu. Daca tu ai intilnit o fustita care s-a folosit de tine si ai fost naiv sa de lasi folosit nu inseamna ca ai dreptul sa judeci toate Evele.

Bogdan Dobondi spunea...

Nu judec toate Evele. Daca citesti inca o data ai sa vezi ca vorbeam despre frumusetea femeii si sinceritatea amicului - nu invers.

Dar daca tot ai deschis subiectul - nu cred ca exista o femeie sincera pe aceasta lume. Chiar daca poate ca este binevoitoare, o femeie nu este niciodata sincera.

Asadar am realizat ca toate sunt, mai mult sau mai putin, "fustite". Pana acum am crezut, ca fraierul, ca daca investesti in oameni vei avea o viata frumoasa si alte bla bla-uri de genul asta.

Ei, am investit in oameni si nu mi s-a aratat nici macar 1% din respectul pe care l-am aratat eu. Esti naiv daca-ti doresti binele cuiva fara sa ti cont de binele tau? Incercand sa nu fiu egoist am reusit sa ma las folosit ca o carpa si apoi aruncat la gunoi. Si asta sa-ntamplat chiar atunci cand aveam nevoie de ajutor. Norocul meu, ca aici este vorba de bulan chior, si nu vreun Dumnezeu, care daca ar exista oricum nu prea ar avea vreo legatura cu ce sa intampla pe lumea asta, a fost ca au existat altii care mi-au intans o mana de ajutor. Si lor sunt dator si voi fi dator intotdeauna.

Asa ca generalizez, stiind foarte bine ca nu este corect si incerc sa evit sa cunosc oameni noi.

Nu ma mai intereseaza sa cunosc oameni noi asa ca-mi permit sa zic ce-mi trece prin cap, necenzurat, fiindca pur si simplu nu-mi pasa de parerea necunoscutiilor despre mine. Cei care acum mi-s dragi sunt singuri care conteaza. Cei care mi-s prieteni acuma sunt oameni pentru care as face totul. Restul omeniri sa nu se mai oboseasca ca de la mine nu mai au ce "scoate".

Cu matematica insa, e o alta poveste. Am gasit ceva in care stiu ca n-o sa iau teapa daca pun suflet.

Singurul lucru care este putin trist este ca pentru prima data in viata simt ura. Am incercat, se pare degeaba, sa nu las ura sa intra in sufletul meu. Am esuat.

Anonim spunea...

Secretul fericirii nu e sa te increzi in toti oamenii.
Exista oameni si oameni.
Omul se formeaza prin educatie , cultura si mediul de viata in care a trait. Citeodata neglijam faptul ca intilnim oameni cu alte valori decit ale noastre.
Dumnezeu stie ce se intimpla pe planeta dar ne lasa sa alegem .
Dupa cum alegem asa si culegem .

Succes cu matematica. N-a fost niciodata partea mea cea tare.

Anonim spunea...

Continua ce faci ca faci bine!
Restul nu conteaza...

/ K.