miercuri, 16 martie 2011

Centrală nucleară

Este destul de ciudat să te afli la 500 de metri de o centrală nucleară atunci când se difuzea imagini din Japonia la televizor. Situația de la centrala japoneză lovită de acel val seismic probabil nu este așa de rea cum scrie presa română, având în vedere că ”profesioniștii de știri” macină divorțul columbeniilor de vreo săptămână, insă nici așa de mică precum scriu ziarele suedeze.

Cert este că avem nevoie de surse de energie regenerabile, ceva ce nici centralele nucleare sau petrolul nu ne oferă momentan. Cred că ne aflăm în fața celei mai mari provocări a omenirii: transferul de la petrol la o sursă de energie sustenabilă. Sunt convins că harta politcă mondială se va schimba și sper să fie în bine. Nu știu ce ziceți voi, dar eu mă simt destul de bine într-o lume în care americanii sunt ”cei mai tari din curtea școlii”.

Gândiți-vă cum ar arăta lumea dacă Ghaddafi sau China ar anunța mâine că au găsit soluția problemei și i-ar înlocui pe americani? Merită gândit între ieșirile de invidie...

B.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Nici o greseala gramaticala. :) Are you cheating?

Nu comentez cu privire la americani.

Dana spunea...

In privinta presei suedeze, nu pot decat sa te cred pe cuvant. Asta pentru ca in presa de pe la noi au aparut diverse comentarii ale unor specialisti suedezi care spun ca situatia din Japonia este foarte, foarte grava (chiar azi am citit un astfel de articol). Adevarul e ca, din cate am inteles din diverse surse (fie ele japoneze, americane, sau europene) problema unei catastrofe nucleare este mai degraba o chestiune de "cand", nu de "daca".

In privinta surselor de energie regenerabile, nu te contrazic. Avem, intradevar, nevoie de acestea. Atata doar ca, din cate stiu eu, ele au fost deja descoperite. Ca nu sunt utilizate, e alta problema...

Te contrazic insa in alta privinta...si stii prea bine acest lucru. Eu nu ma simt deloc bine intr-o lume in care americanii sunt "cei mai tari din curtea scolii".

Fara invidie...