joi, 31 martie 2011

The Funeral - House M.D

Există un episod din serialul House M.D în care doi mafioți ajung la spital. Unul dintre ei este bolnav și nimeni nu știe ce are. Bineînțeles că ajunge pe mâna lui House care devine foarte curios și îi ascunde un microfon în cameră. Așa descoperă House că mafiot-ul de fapt este un polițist care lucrează sub acoperire ca să-l prindă pe cel care păzea lângă el la spital.

Mafiot-ul  urma să facă cel mai mare deal din cariera lui în seara aia și polițistul nu vroia să strice posibilitatea echipei sale să-l prindă pe mafiot și pe clientul lui - un mafiot și mai mare din alt oraș. Așa că polițistul a tăcut. Și mafiot-ul la lăsat cel pe care-l credea un frate în spital și a mers să finalizeze deal-ul.

Într-un final, House și-a dat seama că nu mai este nimic de făcut pentru bietul polițist așa că i-a fost sunată soția ca să-și poată lua rămas bun: el de la ea și ea de la el.

Ultima scenă din acel episod a aratăt cum polițistul moare chinuit, tușind, în brațele nevestei în timp ce ”fratele” lui a fost arestat. Când mafiotul este condus cu mâinile în cătușe către mașina de poliție se oprește și se uită spre cer de parcă și-a dat seama că fratele lui de fapt a fost un șarpe. În clipul precedent polițistul și-a tras ultima răsfulare iar toată scena s-a desfășurat pe fondul melodiei The Funeral cu Band of Horses, pe care o aveți în clip-ul de mai jos. A fost poate cea mai bună scenă din dr House; a arătat o persoană, polițistul, care a sacrificat totul pentru ca să-l păcălească pe mafiot; mafiot-ul care în sfârșit a găsit un om de încredere, un frate, care la trădat.

Dragoste, loialitate, trădare, încredere, suspiciune și curajul de a-ți duce convingerea până la capăt. Uneori-i multă caterincă în episodurile cu House, dar mai vine și o scenă din asta și pune în perspectivă toată viață. Te face să gândești. Când am văzut episodul prima dată, acum aproape doi ani, mi-am dat seama că sentimentul a fost: N-a meritat. It's not worth it. 

Niciun comentariu: