luni, 3 noiembrie 2008

Buna ziua!!

Cine sunt eu? Nu sunt nimeni special. Nu-s cunoscut decat pentru cei care ma cunosc.

Am trait toata viata in strainatate, in Suedia, si am ales sa ma mut inapoi in tara in care m-am nascut dar n-o cunosteam. Criza de identitate? Criza varstei de 30 de ani? Probabil. Nebunie? Sigur. Regret? De mai multe ori pe zi. Ma las batut?

NU!

Eu intotdeauna am scris ce am gandit si de cand m-am mutat in Romania am incercat sa ma invat sa scriu in limba romana. De cand am inceput sa citesc carti scrise-n limba romana am realizat cat de mult mi-ar place sa pot sa ma exprim asa cum ma pot exprima in suedeza. Am inteles ca daca m-as putea invata limba romana pana la nivelul la care vorbesc si scriu limba suedeza, am sa pot sa-mi exprim gandurile intr-un mod mult superior si mai bogat decat ce am facut pana acum in suedeza. Limba romana este infinit mai bogata si mai frumoasa decat suedeaza. Recunosc ca mai am multe de invatat, dar sper totusi ca ma pot face inteles aici pe glob...scuze...blog. Vreau sa invat si incerc sa invat zi de zi.

De ce-mi fac blog acuma? Pentru ca simt ca pot....

Cum ziceam, intotdeauna am scris ce am gandit, iar de vreo luna-doua am inceput sa simt ca vreau sa mi se citeasca gandurile si sa mi se acorde comentarii. Am sa scriu despre diferite aspecte din viata mea. Am sa scriu cum este sa fi strain acasa si acasa-n strainatate, despre moralitate, lipsa de moralitate si mai ales despre chesti care ma enerveaza sau ma bucura si care vreau sa le zic. Vreau sa scriu despre viata in general si a mea in special.

Gandurile mele oscileaza-ntre "negru, pentru ca vine sfarsitul lumii" si "un optimism exagerat pentru ca raiul intr-adevar este pe pamant". Din pacate ma aflu de prea putine ori pe cunoscuta si prea promovata cale mijlocie. Nu stiu de ce. Probabil ca ma plictiseste....

Sunt un tip care multeori gandeste doar cu inima si unele reacti sunt dupa masura. Dar asa sunt eu si mi-e chiar imi place.

Multi m-au intrebat de ce m-am mutat in Romania. Pai...

Nu-s roman?

Sper sa aveti intelegere ca chiar am multe de invatat. Stiu ca nu scriu corect. De aia as vrea sa ma criticati cat se poate de constructiv daca va intereseaza doar corectitudinea limbajului si nu si subiectele mesajelor.

B.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Nu mai vrei sa gandesti cu inima?

Anonim spunea...

Ha! Ce tare! Am vrut sa-ti trimit un comentariu, dar cand s-a deschis pagina mi-am dat seama ca am facut asta deja. :)
Ca un cerc vicios... Am ajuns de unde am pornit.