marți, 14 decembrie 2010

Dovadă că banii nu aduc fericirea pe termen lung

Banii nu aduc fericirea. Asta este una dintre fundamentele pe care societatea suedeză este construită, iar economistul Richard Easterlin a publicat un eseu care arată că nu există legătură între mărirea venitului și fericirea. Testul s-a făcut în mai multe țări și are o durată de în medie 22 de ani. Mai multe țări au fost incluse în sondaj, printre altele și țări ex-comuniste, și dovezile empirice arată clar că fericirea percepută de către populația generală n-a crescut odată cu creșterea venitului și starea materială a populației generală.

Easterlin propune că politicienii poate ar trebui să țină cont mai mult de lucrurile care sunt importante pentru cetățeni, care valorează mai mult sănătatea și siguranța, decât la creșterea PIB-ului. Asta pune goana infernală după avere în România într-o perspectivă și mai tristă. Nici dacă toți ar reuși să se îmbogățească, nu vor fi fericiți!

sursă: physorg.com

B.

2 comentarii:

nico229 spunea...

In speranta ca voi reusi sa te fac sa zambesti iti trimit urmatorul link, deoarece stiu ca esti pasionat de asa ceva.
http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Incredibil/204983/Voyager-1-la-marginea-sistemului-solar-dupa-33-de-ani.html

Bogdan Dobondi spunea...

Mersi. Chiar vroiam să scriu despre Voyager, însă n-am avut timp. Oricum, este foarte tare că a supraviețuit 33 de ani! Gândește-te că multe mașini nu supraviețuiesc așa de mult timp...

B.