luni, 27 aprilie 2009

Religie toleranta?

"Women should not even come out of their houses. That's against Islam" he said, while complaining about the un-Islamic fashions he saw women wearing in Islamabad.

Nu. Nope. Nu pot sa fiu tolerant cu oameni care, cu ajutorul armelor, vor sa impuna asemenea idei. Asemenea persoane nu inteleg vorbe; nu stau la negocieri. O persoana care vorbeste cu un Kalasnicov. Poti puta o discutie cu asemenea persoane? Si sa nu uitati ca in Islam asemenea opinii nu sunt o mica minoritate, sustinute de niste miscare fundamentaliste si oarecum periferice.

Tocmai acuma ascult o dezbatere la televeziunea suedeza cum ca este un cartier in Malmö unde a fost foarte multe incendii acest an. Si cand pompierii au sosit la incendiu sa aruncat cu pietre in ei. Acest cartier este plin de imigranti si marea majoritate sunt muslumani. Am ceva impotriva religiei? Nu, chiar nu ma intereseaza religia lor, ma intereseaza doar sa respecte legea si faptul ca toti oameni au aceeas valoare indiferent de sex sau religie. Malmö sau Pakistan - in toata lumea Islam pare sa nu accepte valorile umanismului si cine zice ca este o religie toleranta habar nu are cu ce se mananca Allah. Da, sunt pro-american. Si umanist. Si nu neaparat pacifist. Undeva trebuie trasa linia in nisip.

B.

Niciun comentariu: