joi, 5 august 2010

Pentru un copac!

Deci, ăștia chiar nu-s întregi la cap! Adică, Israel taie câțiva copaci care, conform ”Linia Albastra” care este granița neoficială dintre Libanon și Israel, sunt pe teritoruil Israelian. La moment dat cineva trage spre israelieni și un ofițer este ucis iar altul este rănit destul de grav.

Israel răspunde cu artilerie până când militarii libanezi le spun că focurile de arme care au venit din partea lor nu au fost aprobate. Și acum povestea continuă cu obijnuitele ”ei au spus - ba nu am spus”. Din ce au fost acei copaci? Aur? Diamant? Uranium? Ce?

sursă: DN.se

B.

Un comentariu:

Mircea Vladut spunea...

Un intelept milita pentru pace. A fost intrebat de ziaristi daca el sustine, in felul acesta, dezarmarea. El a raspuns: "Daca eliminam bombele, se vor bate cu pustile. Daca eliminam si pustile, se vor bate cu sabiile. Daca eliminam si sabiile, se vor lupta cu bate si cu pietre. Daca le eliminam si pe acestea, se vor bate cu pumnii si cu dintii. Solutia pacii nu consta in dezarmare, ci in eliminarea urii dintre oameni." Citatul este din memorie.
Eu sunt convins ca nu copacul e adevaratul motiv, ci ura si incrancenarea care i-a cuprins. Ratiunea lor nu este folosita decat pentru a justifica ura si dorinta de a castiga.