marți, 10 august 2010

A picat guvernul Boc!!

A picat guvernul Boc!! Pe bune, nu râdeți, chiar este adevărat! Aș vrea să pot să scriu mai multe amănunte, însă timpul, și autorespectul, nu-mi permite mai mult decât să vă las doar cu știrea pe scurt, doar un pic interpretată și cu link-ul către știrea pe mediafax.ro care confirmă această dezvăluire.

Domnul Boc vrea să impoziteze bacșișurile maneliștilor. Mai mult nu trebuie spus; vă dați seama că Bucureștiul va ieși în stradă acuma!!

Parcă aud: Gogule, fură-mă dacă vrei, dar dacă-mi iei și muzica de semințe, atunci fac urăt! Acuma va fi liniște noaptea în fața blocului, că zarurile de table nu fac prea mult zgomot nene. Nu se poate tati; toată lumea spre Universității! Link mediafax.ro.

Rău? Eu? Neah, dar este adevarăt; nu toți din Capitală - trăiască buricul! - sunt maneliști. Am pomenit însă de București fiindcă trăiesc cu impresia că MPMP-ul (Maneliști Pe Metru Pătrat) - sau ”MP la pătrat” cum mai glumim uneori prin provincie - este cel mai ridicat din țară. Și-atunci când generalizezi, sau te uiți la baseball, statistică este totul!

Vreau să le mulțumesc știriștiilor că ne-au bucurat cu încă o informație utilă...

B.

5 comentarii:

aka Vali spunea...

criza este o buna oportunitate de asezare, valorizare si purificare a societatii.
era " nevoie" de ea, ca sa spun asa.
iar baza civilizatiei moderne, in varianta occidentala, se bazeaza pe reglementare si simt civic.
iar acestea incep sa se manifeste foarte puternic acum, cand toti sunt afectati.
nimeni nu mai este in siguranta in fata impozitelor, nici manelistii, nici pensionarii nici, foarte probabil, biserica.
cu-n impozit toti suntem datori!
asta va mai taia din grandomania si fudulia multora, cum vei apare cu-n Ferrari cmparat numerar, cum te va cauta fiscul pe-acasa.
e deocamdata Sci-fi, dar probabil peste 20 de ani va fi regula (daca mai suntem in UE).
ca fapt divers: declaratia lui Adi Minune (manelist si consilier local in Voluntari) referitoare la impozitarea manelistilor: "respect decizia guvernului Boc, mergem mai departe"(!!!).
corect se citeste asa: legea ati dat-o, acum sa vedem cum ne prindeti!
fiidca e foarte greu de dovedit venitul, iar asta necesita (printre altele) un corp fiscal bine instruit, platit si cu determinari foarte puternice.
si astia de unde?
ca tocmai le-au scazut salariile cu 25%.
asa ca lucrurile vor ramane in coada de peste multa vreme de acum inainte.

Mircea Vladut spunea...

Sunt de acord, in principiu, cu @aka Vali.
Dar impozitele sunt metodele de control ale guvernului in economie (in afara de scopul de a aduce venituri la buget); ele sunt mai mari sau mai mici in functie de ceea ce vrea statul sa stimulteze; de ex. in UE produsele din afara UE au o suprataxa (masura protectionista); in Japonia produsele destinate pietii interne au o suprataxa (ca sa stimulteze exportul). Asta cred ca este rolul statului, sa intervina in economie prin impozite. Pana acum s-a dorit stimularea culturii neimpozitand-o, pentru a contrabalansa investitiile minime ale statului in cultura.
Nu cred ca e o problema de dreptate sau nedreptate, de corectitudine sau de incorectitudine. Daca pornim pe panta asta nu vom ajunge nicaieri, asa cum s-a intamplat pana acum.
Nici eu nu cred ca vor creste veniturile la buget prin asta, caci cei care vor plati impozite vor fi tot cei cu venituri mici, va fi doar o repetare a micsorarii "salariilor nesimtite". Cei tari vor trage statul in piept, ca si pana acum.

Dana spunea...

"Asezare, valorizare si purificare a societatii"... Asta in ce tara? Unde are criza aceste efecte, ca vreau si eu acolo... Pentru ca aici, in Romania noastra, nu vad decat o crestere a infractionalitatii, un egoism din ce in ce mai accentuat si un je m'en fiche-ism exacerbat (astea cam merg mana in mana, nu?). Pana una, alta, aici, pe plaiurile mioritice, cu cat ai mai putina cultura, cu atat ai mai multi bani... Pe de alta parte, m-am cam saturat sa aud ce vrea statul. Din cate stiu eu, statul a fost creat sa ajute poporul,dar acum mi se pare o idee la fel de utopica precum UE... Da, cu-n impozit toti suntem datori... ca si cu o moarte... Noroc ca Dumnezeu, sau cineva, ne-a dat si liberul arbitru...

aka Vali spunea...

statul a aparut initial ca forma de organizare zonala si era dominat de lideri mici, nobili sau monarhi.
rolurile esentiale erau cele de organizare, impozitare si convocare la razboi.
controlul era violent, iar puterea era "de drept" divin.
in niciun caz statele nu s-au nascut ca sa ajute individul, dimpotriva.
poate numai intr-o viziune idealista de stanga, ca sa nu zic socialist-utopica.
statele au devenit preocupate si de "protectia sociala" mult mai tarziu, prin sec. 20, odata cu democratizarea dreptului la exprimare.
in ziua de azi exista state in care drepturile esentiale ale individului: la exprimare,la asociere, la vot, la slujba sunt inexistente sau grav limitate.
si nu putine...
despre care stat vorbesti aici?
despre unul idealist-utopic?
sau despre cel suedez, al carui model arata tot mai falimentar, la propriu?
ai avut norocul sa te nasti alba si fara val pe fata, altfel nu mai apucai tu sa te intrebi prea multe...
statul este definit, in esenta , de exercitarea puterii asupra individului, indiferent cum si de ce.
ca o simti mai mult sau mai putin ca o agresiune, asta e discutie doar pentru cei norocosi.

Dana spunea...

Statul a aparut initial ca arbitru intre diverse clanuri, un fel de Curte Suprema. A inceput sa reprezinte majoritatea, sa lucreze in numele ei ... Cel putin la inceput lucra pentru popor, nu pentru individ (cum bine ai spus, Vali).In ceea ce priveste "dreptul divin"...hmmm... Ma rog, ma amagesc in continuare ca statul este in slujba noastra, nu noi in slujba lui... Pe de alta parte, chiar multumesc pentru faptul ca sunt alba si fara val, pentru ca asa cum sunt, presupun ca as fi avut mult de suferit daca ma nasteam in alta tara. Da, chiar cred ca sunt utopica... N-am incercat niciodata sa ascund asta... Imi place foarte tare "Imagine"...