sâmbătă, 2 octombrie 2010

Raze ucigătoare

Imaginează-ți că ești în vacanță undeva unde este cald și soare, să zicem Las Vegas, iar tu îți iei o cafea cu tine și ieși afară la piscina hotelului. Este prima zi de vacanță; ai părăsit gerul iernii de acasă și te pregătești să stai la soare și să te relaxezi. Poate încă n-ai scăpat de stresul din viața de zi cu zi, dar ești convins că vei scăpa după câteva zile de liniște. Bun, deci îți iei ceașca de tip Starbuck's cu tine, din aia de hârtie laminată, sau sticla cu apă, sticla din aia din plast, și începi să te orientezi spre piscina hotelului. Găsești un loc și te așezi. Te dai cu cremele adecvate ca să nu te pârlești prea tare și te întinzi la soare. Ce ai gândi dacă la moment dat, ceașca de cafea sau sticla de apă ar începe să se topească acolo lângă tine?

Să nu credeți ca am luat-o razna; ceea ce tocmai am descris chiar s-a întâmplat. Musafirii hotelului Vdara din Las Vegas sau plâns de raze ucigașe, death rays, stând la soare la piscina hotelului. Chiar s-au topit sticle din plast și reprezintanții hotelului au recunoscut că fenomenul este real și că reprezintă o problemă pe care n-au reușit s-o rezolve până acum.

Culmea a fost atunci când unul dintre musafirii s-a plâns că i s-a pârlit părul de pe cap. Dânsul a explicat pentru postul de televiziune american ABC că stătea la soare când a început să simtă mirosul de păr ars! Voi acumă credeți că fac mișto de voi, dar asta chiar s-a întâmplat.

Explicația este simplă; forma hotelului, pe care-l puteți vedea în imagine, reflecletează lumina solară în așa fel încât o concentrează în anumite locuri în zona unde este piscina, creând buzunare de aier fierbinte! Problema este destul de complicată odată ce soarele nu este static pe cer, fapt care face ca acele buzunare letale să se miște prin zona piscinei pe parcursul zilei.

Aștept cu nerăbdare să văd ce fel teorii conspiratorice vor ieși din toata povestea asta; mizez pe varianta obijnuită că CIA, împreună cu ”băieții” - nu mă întrebați că nu știu cine sunt ”băieții” - au încercat o armă secretă pentru domninarea globală. Și să nu zice-ți cumva c-a dat-o-n bară arhitectul, fiindcă aia este doar povestea pe care ”ei” vor să ne facă s-o credem.

sursă: svd.se

B.

Un comentariu:

Mircea Vladut spunea...

Cred ca nu e greu sa se deseneze traiectoria buzunarelor de aer foarte ferbinte (doar aerul se incalzeste de la sol) si sa se faca din asta o atractie turistica.