duminică, 18 decembrie 2011

Miticia se revoltă

Ultimele zile au apărut tot felul de acuzații față de echipa de fotbal CFR Cluj. Este un caz foarte interesant care arată, încă-o dată, de ce lumea moare de foame în România. Motivul se numește țara Miticia care este situată în România. Pentru a localiza Miticia, luați întreaga suprafață a României minus suprafața Ardealului și ceea ce rămâne este Miticia, cel mai murdar colț al Uniunii Europene. Și știm cu toții care este capitala...

Acum înapoi la CFR; să înțelegeți ce s-a întâmplat. CFR a jucat cu o echipă din Miticia - Steaua București - și meciul a fost destul de strâns. Apoi, spre sfârșitul meciului, arbitrul a eliminat doi dintre cei mai buni jucatări de la CFR și la al treilea, căpitanul echipei, a primit un cartonaș galben astfel încât să fie și el suspendat. Și ca să înțelegeți, nici unul dintre acele cartonașe colorate n-a fost motivat. Bun.

În următorul meci, CFR a jucat în deplasare cu Astra la Ploiești, care este doar la o coaje de semință distanță de capitala Miticiei. La acest meci, CFR a fost nevoită să joace cu mai multe reserve din cauza evenimentelor în meciul cu Steaua București. În aceeași etapă, o altă echipă din Miticia, țara fără suflet sau norme morale, a jucat cu o echipă din Ardeal. În timp ce CFR a învins clar, echipă din Miticia, Dinamo București, adică cealaltă scârbă miticească, a învins printr-o lovitură de pedeapsă acordată fără ca să fie vorba de un fault. Bun.

Ceea ce este foarte interesant este că patronii echipelor Steaua București, Dinamo București și Astra toți sunt prieteni. Borcea de la Dinamo este finul lui Becali de la Steaua, iar Niculae de la Astra a fost cândva acționar la Dinamo, sau măcar a vrut să fie. Coincidența face că CFR primește cartonașe și suspendări aiurea chiar atunci când trebuie să joace împotriva două treimi din această sferă de influnțe din fotbalul românesc. Coincidență...

Acum, după ce că CFR a reușit să nu piardă niciunul dintre acele două meciuri, patronii acelor cluburi urlă că CFR a cumpărat aribitrii. Pentru un Ardelean ca mine, care a trăit printre ei în mociârla lor, este un semn că CFR-ul este pe drum bun; înseamnă că sunt ofticați că nu le-a ieșit combinația! Cu-n pic de noroc se vor alege cu infarct sau alte motive de sărbătoare pentru orice om normal și civilizat.

Asta este mentalitatea din Miticia. Fură, minte, și dacă nu-ți iese, dă vina pe nimeni altcineva decât cei de la care ai încercați să furi. Asta este mentalitatea care domină tot în România. Și cu metalitatea aia n-o să mă identific niciodată. Nu sunt ca ei, majoritatea Ardelenilor nu sunt ca cei din Miticia.; de aia răspund Ardeal atunci când sunt întrabat de unde sunt, căci România, adică restul, Miticia, mi-e complet străină.

Acum, aceste deșeuri de oameni, precum dl Ioanițoaia de la GSP probabil plătit de acel trio de patroni de cluburi de fotbal, instigă contra CFR. N-o face direct, ci mai mult pe ascuns, așa în acel stil de securist-șmecher care caracterizează întreaga presă miticească. Ne fac unguri deși majoritatea dintre noi nu vorbim un cuvânt maghiară. Ne jignesc, se suspectează de lucruri murdare chiar atunci când una dintre echipele lor au câștigat cu ajutorul unui arbitru.

Chiar îi înțeleg pe puștii ăia de la echipa de hochei, care, îmbrăcați în culorile României, mai degrabă se identifică cu Ungaria. Orice om civilizat nu se poate identifica cu normele din Miticia.

Pentru cei care comentează acest articol; nu o sa aprob comentarii anti-CFR. Nu vă convine? Mă bucur!

B.

Niciun comentariu: