joi, 14 ianuarie 2010

"Democraţia"

Ce treaba are acest om, acest partid şi aceşti politicieni cu democraţia? Cum să nu desemnezi un candidat pentru că ai o înţelegere şi vrei să le faci pe plac colegilor de la alte partide? Este evident că alegerile din acel sector n-au nici o treabă alegeri democratice. Ce democraţie este dacă politicienii se înţeleg între ei şi evită să dea mai multe opţiuni cetăţeanului? Articolul îl puteţi găsi pe mediafax.ro

Aceasta afirmaţie, dacă se confirma că într-adevăr există o înţelegere între PNL şi PSD, arată cât de mare este nesimţirea unora faţă de procesul democratic. Acuma ştim cu toţi la ce se aşteapta Geoană. Măcar nu se mai ascunde! Atunci când cea mai importantă este puterea nu pot exista principii morale şi nici democratice. Boala României, una dintre ele, este că nu sunt partide în opoziţie. În loc să fie un politician în opoziţie Geonă se lupta ca un câine turbat pentru putere.

Mircea Geonă confirma că doreşte alegeri trucate; alegeri în care cetăţeanul nu prea poate să facă o alegere în adevaratul sens al cuvântului. Am un prieten care mi-a sugerat să nu mai comentez politica română deoarece, conform el, nu mă prea pricep. Ce nu înţeleg? Că procesul democratic este aproape inexistent în România? Am vrut să scriu "şi mai ales în PSD", însă-mi dau seamă că este aşa în toate partidele. Nu de mult, oameni au fost împuşcaţi pe străzi pentru ca românul să aibă democraţie, însă din păcate Geoană, împreună cu ceilalţi, urinează acum pe mormintele lor.

B.

3 comentarii:

Adrian spunea...

Eu nu inteleg care e problema ta. In Suedia nu exista aliante electorale?

Bogdan Dobondi spunea...

Nu. Nu aşa. Ar fi o treabă pentru curtea constituţionala suedeză dacă politicieni ar face asemenea înţelegeri.

Sunt alianţe, dar nu se fac în aşa fel în cât să-i înhibe dreptul fiecăruia de a putea avea mai mulţi candidaţi pe care poate să-i aleagă.

Este o mare, mare problemă democratică în România dacă prin înţelegeri electorale se înţelege să furi dreptul de putea vota cu cât mai mulţi candidaţi. Practic ar însemna că alegerile nu-s libere...

Adrian spunea...

PSD sustine candidatul PNL. Care e problema ta? Putea fi la fel de bine si invers.

Singura problema democratica e faptul ca nu pot candida la aceste alegeri partiale decat membri ai unor partide care sunt deja in parlament. Dar asta nu are legatura cu ce scrii tu.