luni, 9 august 2010

Opinii

Dimineață îmi place să-mi beau cafeaua făcând tura pe site-urile de știri pe care le prefer. Apoi mai trec și pe câteva blog-uri și apoi mă apuc de treaba pe care o am în ziua respectivă. Ieri dimineața citeam pe blogul lui Paul Krugman că ”iubește mirosul de amenințări cu moartea de dimineața” - ”I love the smell of death threats in the morning”.


Fraza este luată din filmul ”Pluton” - în română nu știu cum se numește - care este despre o trupă de infanteriști americani în războiul din Vietnam și fraza originala este ”I love the smell of napalm in the morning”. Dacă-mi amintesc corect, personajul care a spus-o era un colonel nebun care atunci când toți se aruncau la sol pentru a nu fi împușcați, el rămânea în picioare.

Revenind la dl Krugman, dânsul continuă să scrie că nu mai fusese amenințat de ceva vreme și că-ncepuse să creadă că și-a pierdut vlaga. Am râs când am văzut articolul, normal, și-apoi mi-am amintit de ceva ce auzisem acum vreo 10 ani la o coferință: ”oamenii cu opinii puternice sunt fie iubiți sau urâți”.

Și de-atunci tot așa gândesc; admir foarte mult unele persoane pentru că au opinii și le apară cu pasiune. Cunosc însă și oameni care au opinii, dar le lipsesc puterea și curajul să le susțină. Aceste persoane de obicei devin doar niște membrii al clubului mediocrității. Știu, sunt un pic arogant, dar eu sunt eu și cui nu-i convine...

Este luni și începutul unei săptămâni noi. Vă doresc mult spor - eu acum merg spre aeroport. Mai vorbim!

B.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Stiam si eu de "I love the smell of napalm in the morning", auzisem pe undeva, dar nu am cautat sa vad de unde provine.
Mai zic si eu lucruri asemanatoare in diminetile in care ma trezesc bine dispusa. Nu ca azi ... (am visat toata noaptea numai lighioane, nu stiu de ce).
Cat despre Mr. Krugman ... inteleg cumva ce simte. In momentul in care nu-mi mai este criticat comportamentul, simt ca mi-am pierdut "my modjo". Eu sunt pestele ala mic si rau care lupta impotriva curentului, impotriva societatii care incearca sa uniformizeze (am si scris despre asta); am succese mici, dar incurajatoare. :)