joi, 28 octombrie 2010

Maimuțele fardate de la Realitatea și Antena 1&3

Am stat toata ziua ieri și am alternat între Realitatea și Antena 3, uitându-mă la un spectacol de prost gust, creat de câțiva al cărora modus operandi mereu a fost să destabilizeze, să mintă și să creeze un sentiment că doar el sau ei, fiindcă sunt destul de sigur că nu este vorba de un singur om, pot scoate țara din problemă.

L-am ascultat pe Ponta cum a mințit cu ușurință, spunând că jandarmeriei i s-a dat muniție de război. Am ascultat cum invitații din studiourile posturilor mai sus menționate se eschivau la întrebare: Bine, domnule, dar daca schimbăm guvernul, problema lipsei de bani tot rămâne, nu-i așa?

Toți demnitarii opoziției au fost difuzați atunci când au vorbit în parlament. La Realitatea am ascultat cum Ponta le-a spus ”Boc” și ”Băsescu” președintelui și priministrul țării. O lipsă totală de respect față de instituțile României cu alte cuvinte.

La Antena 3 am ascultat cum doi invitați, un PDL-ist și un PSD-ist discutau moțiunea. Moderatorul a făcut totul posibil că PDL-istul să fie intrerupt, să nu poată răspundă la întrebările și acuzațiile făcute de PSD-ist și chiar și de moderator. Aceeași farsă s-a petrecut și la Realitatea un pic mai târziu.

Dar cireașa pe tort a fost când a venit rândul priministrului să vorbească. Nici Realitatea și nici Antena 3 n-a difuzat discursul ”inculpatului”. Stăteam și mă uitam în colțul stânga-sus cum, la Realitatea, priministrul vorbea în parlament fără să aud ce zice. Dacă motivele manifestării ”populare” de ieri a fost scoaterea țării din criză, nu credeți că ar fi fost bine să auzim și ce are priministrul de spus? Realitatea TV și Antena 3 au decis pentru voi, dragi români. Au decis că nu este important ca voi să auziți și partea cealaltă a povestei. Și mi-am dat seama cum și ce trebuie să facă România ca să iasă din acest impas.

Propun așadar un boicot general asupra acestori posturi de televiziune de care până și mincinosul șef a lui Hitler, Joseph Goebbels, ar fi fost mândru. Cei care lucrează la aceste două posturi, așa cum am putut vedea ieri, sunt doar niște căței a unei mașini de propaganda care nu urmărește binele țării ci doar ordinele de la patron. Ați văzut și voi stenogramele lui Vântu, da? Încredere și obiectivitate jurnalistică, da? Toate revoluțiile implică ocuparea posturilor de televiziune, însă acum nu trebuie ocupate studiourile aceste două posturi. Suntem in 2010 și nu cred în violență.

Ajunge doar ca suficent de mulți să schimbe postul, să nu se mai uite la hienele de la Realitatea și de la ”specialiștii în știri” de la Antenele 1 și 3. Leșa patronului nu s-a văzut niciodată mai bine decât ieri. Cum să nu difuzezi discursul priministrului? Nedifuzarea spune absolut totul. Adevarații dușmani al protestariilor de ieri sunt ”jurnaliștii” de la Realitatea și Antena 1 și 3. Adevărul este ceea ce spun ei, cică!

Gândiți-vă oameni buni! Maimuțele fardate din studiourile Realității și Antenelor nu fac altceva decât să desinformeze populația. Altfel ar fi difuzat discursul priministrului. Sunt foarte curios cum maimuțele pot dormii noaptea...și în ce copac.

Ieri am stat și m-am uitat la revoluția din 1989 - varianta light...

B.

4 comentarii:

Mircea Vladut spunea...

Eu nu ma mai uit de ceva vreme la posturile astea doua. Din aceleasi motive: incorectitudine. Chiar daca sunt impotriva guvernului si a presedintelui, doresc impartialitatea presei.

Anonim spunea...

Cred ca impartialitatea presei este momentan utopica. Avand in vedere ca toate televiziunile au un fel de orientare, prefer una care imi reprezinta preferintele decat una care slujste pe cineva care-mi displace.

Si daca situatia ar fi fost oricum la fel indiferent de cine era la putere, cred totusi ca o persoana cu o moralitate superioara ar fi fost mai potrivita decat personajele de circ care se afla acum acolo.

Ca sa revin la ideea centrala ... nu exista o alegere reala, pentru ca nu exista impartialitate (in parerea mea)...inca. Si adevarul este oricum undeva la mijloc.

Bogdan Dobondi spunea...

Aceste maimuțe fardate fac doar ce le spune stăpânul. Hai să analizăm foarte scurt situația asta; stăpânii maimuțelor fardate au depus o moțiune de cenzură, care o puteam vedea ca și o acuzație. În ziua dezbaterii, ziua acuzațiilor la tribunal dacă vrei, cel acuzat nu i se acordă dreptul să se apere.

Deci, să demitem actualul guvern și să-l înlocuim cu niște umbre care au ca și modus operandi să acuze pe oameni fără ca acel om să aibă drept să se apere? Sincer, atunci prefer să rămânem cu răul de acum: actualul guvern.

Și nu contează părerea mea sau a ta față de actualul guvern. Contează însă că cineva crede că are dreptul să decidă pentru tine dacă merită sau nu să asculți ce are de spus Boc.

Este o încălcare imensă a drepturilor cetățeniilor. În alte țări sunt legi care obligă asemenea posturi să aibă un banner pe ecran care spune ”Această emisiune este sponsorizată și susținută de către campaniile de îmbogățirea pe seama cetățeniilor ale unora care n-ar fi trebuit să supraviețuiască decembrie 1989”.

în clipa în care renunțăm la obiectivism, în acea clipă suntem condamnați.

B.

Dana spunea...

Cu ceva (mai multa) vreme in urma Realitatea era postul meu preferat de stiri. Aveam, in sfarsit, un loc unde puteam auzi ce se mai intampla in tara si in lume (adica si altceva in afara de violuri, crime, scandaluri si fotbal, fotbal, fotbal), un loc unde puteam auzi opinii si comentarii pertinente.
Apoi totul s-a schimbat. Acum Realitatea nu mai este decat un scandal continuu, un loc unde auzi de dimineata pana seara cat de incompetent este Boc, sau Basescu, un loc unde moderatorilor le place sa se auda vorbind, unde ideea de "invitat" la discutii este creata doar pentru a nu parea studioul gol. E adevarat, de cele mai multe ori "nefericitii" invitati, intrerupti constant si nelasati sa vorbeasca, fac parte din PDL, dar am vazut intamplandu-se asta si la "case" mai apropiate de viziunea patronului, pardon, postului.
Care impartialitate, ce e aia?
Intradevar maimute fardate si care devin din ce in ce mai obraznice...