duminică, 4 decembrie 2011

Jurnaliștii, un soi de hiene

Conform presa din București, lumea se află în pragul al treielea râzboi mondial (link). Cât punem pariu că un asemenea război este visul suprem a hienelor de la redactiile ”jurnalistice” din București?

Cum credeți voi, cei cu drept de vot în România, că lucrurile se vor îmbunătăți atâta timp cât alegeți, pe propria răspundere de altfel, să consumați tot felul can-can-isme inventate de presa din București? Spectacol și pâine pentru popor; însă în România, spectacolul este plătit de popor și pâinea inexistentă.

Dacă citiți pe Reuters, sursa amărâților de la Gândul, veți afla că același lucru s-a întâmplat și în iulie fără să declanșeze al treilea război mondial. Jurnaliștii sunt ca și bancherii; pot să facă orice, să zică orice, să profite cum vor ei fără să li se ceară responsabilitate.

Jurnalismul de mult nu mai este...jurnalism. În loc să-și facă treaba și să-i țină în șah pe politicieni, protejând democriația, aceste hiene nu fac altceva decât să profite de omul de rând. Presa din București este la fel de liberă azi ca și pe vremea lui nea Nicu; doar numele stăpânului s-a schimbat, în timp ce leșa și scopul existenței sunt aceleași. Și pentru asta merită toată ură și disprețuirea tuturor oamenilor de rând. 

Mă opresc cu un banc:

”Doi politicieni discutau între ei. Unul îl întreabă pe celălalt: Ce ai face dacă erai încolțit de un jurnalist, Usama bin Laden și Saddam Hussein și ai avea un pistol cu doar două gloanțe? Simplu, spune celălalt, aș împușca jurnalistul de două ori.”

B.

8 comentarii:

Anonim spunea...

Se numeste "paine si circ"! Sarbatori fericite alaturi de cei dragi si multa multa energie in ce faci! A.

Bogdan Dobondi spunea...

Uff... eu și ”bogdanismele” mele... La fel și ție și mai dă un semn de viață când ai chef.

Anonim spunea...

:))))))) Cat de abil! Seara buna!!!

Bogdan Dobondi spunea...

Mmm... nu chiar așa de abil. Într-un fel, am conștiința puțin încărcată fiindcă articolul generaleziează despre o categorie de oameni.

Iar prin definiție, nu putem generaliza atunci când discutăm oameni. Însă trebuie să recunoaștem că mulți jurnaliști azi... Hai să zic așa; eu când mă gândesc la jurnalism, mă gândesc la cu totul altceva...

Iar bogdanismele mele... well... mai bine chiar nu pot... și face parte din șarmul meu...:P

O seara la fel de bună!

Anonim spunea...

Ba da, foarte abil! :) Nu era un ton de repros, dimpotriva! si da, ai dreptate in ceea ce spui legat de jurnalism/jurnalisti. Gata :P seara buna!!! :)

Bogdan Dobondi spunea...

Ei, oricum acum ceva vreme am dat un exemplu despre un jurnalist care mi-a plăcut foarte mult.

Acum vreo trei săptămâni am fost la un eveniment TEDx în care un jurnalist foarte cunoscut din Suedia a povestit despre proiectul lui și cum într-adevăr a schimbat lucruri în bine.

Așa că nu tăți, cum am spune în Ardeal... Dar mulți. Prea mulți raportat la puterea pe care într-adevăr o au.

Dar mai fac și eu pe teribilistul din când în când...

La fel și ție, adică o seară bună. And dont be a stranger! :)

Bogdan Dobondi spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Bogdan Dobondi spunea...

Vai iștenem și ”bogdanismele ăstea”! Cică ”în care un jurnalist foarte cunoscut din Suedia”... :))))))

Nu reiese dacă era din Suedia sau dacă era cunoscut sau dacă e din Suedia și totodată cunoscut...

Deci, e suedez, jurnalist și foarte cunoscut...în Suedia...:)))

Gata, înapoi la cărțile mele...nb.