joi, 29 decembrie 2011

Sorin Apostu, confirmarea diferenței dintre Ardeal și București

Primarul Clujului Sorin Apostu este trimis în judecată pentru acte de corupție. Cei care mi-au citit postările în care am manifestat o mândrie deosebită că-n primul rând sunt ardelean, în al doilea suedez și-n al nouălea rând, să zicem, român; parcă-i aud cum zic acum ”Vezi Bogdane, nici la Cluj nu este mai bine!”

Vă înșelați, dragi dâmbovițeni, ca-ntotdeauna de altfel. Și știți de ce?

Corupția există peste tot. Atâta timp cât există guverne există și corupție. Diferența este că la Cluj cel corupt a fost prins și arestat. La București, în cazuri asemănătoare, șpăgarul devine europarlamentar. Diferența este astronomică din punctul meu de vedere.

Și ăsta-i unul dintre cele mai importante motive pentru care România arată cum arată; din păcate, țara este condusă de la București, orașul Mecca al habarniștiilor din domeniul politic.

Pomeniți-l pe Boc, chiar vă rog!

sursă: mediafax.ro

B.

13 comentarii:

Anonim spunea...

habarnistii de care vorbesti vin din toata tara. in general nu sunt bucuresteni,iar un habarnist mai mic a ramas la cluj si a fost prins furand din banii nostri. hai sa.i plangem de mila ca a fost prins....

Bogdan Dobondi spunea...

Cine-i plânge de milă? Eu parcă am lăudat faptul că a fost prins, sau poate n-am scris eu acel articol?

Dacă-l citești din nou, poate-ți dai seama că ceea ce eu spun că este diferența este tocmai că a fost prins.

Cum am scris și în articol; dacă se întâmpla la București asta, Apostu devenea europarlamentar...

Dana spunea...

Din cate stiu eu si Clujul tot din Romania face parte... Poate "bietul" domn Apostu nu a cotizat suficient...Sau poate e "Razbunarea Sith"...Cine stie???

Bogdan Dobondi spunea...

Da, Dana, ai perfecta dreptate. Clujul este tot in Romania. Vorbeam de diferentele dintre Ardeal si restul. :)

Bogdan Dobondi spunea...

Ah.. si nu conteaza. Daca Apostu este spagar, atunci sa stea la inchisoare. Si el si sotia lui. Punct si fara mila.

Bogdan Dobondi spunea...

Dar daca asta se intampla la Bucuresti, Apostu ajungea europarlamentar. Nu o zic ca si o scuza pentru Apostu, doar ca un exemplu intre diferentele enorme dintre Ardeal si restul Romaniei.

aka Vali spunea...

daca esti student la matematica stii ca extrapolarea dintr-un singur caz nu are nicio valoare de adevar.
s-ar putea sa nu aiba nici din 10, nici din 100.
adica generalizezi gresit, pe scurt.

la Bucuresti, liderul sindical Marius Petcu a fost CONDAMNAT in 8 luni.

primarul din Ramnicu Valcea e deja la inchisoare, cu sentinta definitiva, dupa 3 ani de judecata.

nu vad niciun motiv sa fii suparat ca pe primarul din Cluj l-au trimis asa repede in judecata.
la ce grozavii a facut, nu e de mirare.
se intampla multe lucruri dificil de analizat in perioada asta si destul de diferite de acum cativa ani, cand nimeni nu patea nimic.

si daca e asa grozav in Cluj, ce cauti in Suedia?

Bogdan Dobondi spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Bogdan Dobondi spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Bogdan Dobondi spunea...

In primul rand, salut Vali! La multi ani si toate cele bune.

In al doilea rand, in matematica, daca tot ai deschis subiectul, incerci sa gasesti secvente repetitive pe care ulterior incerci sa le descri cat mai in general posibil. Tu te referi la statistica, iar aia nu este matematica pura. Asa ca aici nu ai dreptate, chiar daca crezi ca ai.

In al treilea rand, mi-a lipsit trucurile tale de dezbatere precum:

"nu vad niciun motiv sa fii suparat ca pe primarul din Cluj l-au trimis asa repede in judecata.
la ce grozavii a facut, nu e de mirare."

Insinueazi ca as fi de partea lui Apostu ceea nu sunt. Cel care citeste comentarul tau, ar fi de alta parere asa ca repet, sunt foarte bucuros ca la Cluj, spagarul a fost prins si trimis in judecata asa de repede, in timp ce la Bucuresti, daca e sa comparam mere cu mere si pere cu pere, si nu cum ai facut tu, un primar cu-n lider sindical, spagarul a ajuns milionar in euro din borduri de proasta calitate.

In sfarsit, daca este sa compari Clujul cu Bucurestiul, Clujul castiga din absolut toate punctele de vedere; cultura, civilizatie, oamenii...tot! Nu ca n-ar exista oameni de treaba si la Bucuresti, ca exista, pe unii ii cunosc si mi-s foarte dragi. Dar asta nu schimba faptul ca cea mai mare mizerie si incompetenta din Romania exista la Bucuresti...

Si nu inteleg ce treaba are Suedia sau faptul ca eu stau in Suedia cu comparatia mea dintre Cluj si Bucuresti.

Nu-i asa ca e nasol atunci cand cineva vorbeste urat despre orasul unde locuesti? Gandeste-te la asta data viitoare cand mai scrii despre oameni din alte orase decat Bucuresti, incercand mereu sa gasesti explicatii altele decat faptul ca sunt buni pentru succesele lor. Gandeste-te la asta data viitoare cand vezi cum presa damboviteana masacreaza tot ce nu este Bucuresti.

Iata, sunt oameni ca mine care stiu ca Bucurestiul nu este centru universului, asa cum le plac multora de acolo sa creada.

Cu drag.

Anonim spunea...

Haha!
Ce pretenti ai si tu ma Bogdane... Bucrestiul e doar un oras cu 2 milioane de oameni si probabil un milioan de caini si cu metrou. Civilizatia nu se construieste peste noapte, gandestete ca pana acum 100 de ani majoritatea oraselor din regat erau practic 10 case si o biserica, majoritatea locuiau in bordeie din cirpici. Asta in timp ce in Ardeal satele aveau drumuri pietruite si case din piatra sau lemn cu mai mult decat "groud-level" samd (mult de scris). Orasele ardelene erau la acelasi standard cu cel de la vremea respectiva in Europa... Dovada e ca de fiecare data cand arati poze generice cu un oras din Ardeal unui strain ti se spune: "orasul asta arata german" Those are the facts! Cei peste 90 de guvernare antiardeleana au lasat urme mari dar Ardealul tot sus este chiar daca se incearca miticizarea lui! Citesc si aud de multe ori opini ca Ardealul nu e bun si ardeleni sunt nu stiu cum. Fine! No problem! Atunci de ce lati luat? De ce il mai tineti? E doar pentru ca Ardealul e singura parte civilizata a romaniei si in felul asta romania nu mai este parte a orientul cu bacsis, mismas , manele etc.
Se spune ca ardelean e cel care se simte acasa la Wien si Bucurestiul e strain. Adevarat!
/K

aka Vali spunea...

mai nou civilizatia urbana, inclusiv in Germania, e identificata vizual prin zgarie nori, nu prin case similare cu cele din satele germane.

da, Clujul arata ca un orasel de tara german, e adevarat.

iar sa compari comunitati imense de sute de mii, milioane de locuitori denota o lipsa totala de rigoare intelectuala, nu te mai ia nimeni in serios dupa 1968...

da, poti sa spui:imi place mai mult in Cluj(si mie, dealtfel).
dar comparatiile nu au decat valoare subiectiva.

de exemplu Clujul nu a produs niciun fel de jucator de bowling.

a produs Suedia, in schimb, dupa ce un clujean a imigrat intr-o civilizatie mai performanta decat cea a unei foste provincii a unui fost imperiu mai mic, vecin cu un fost imperiu mai mare, care a iluminat de la vest o buna parte de Europa.

...care continua si acum sa remorcheze intreaga Europa.

e vorba de Germania, desigur.

dar Clujul nu-i Germania, cum nu e nici Budapesta, cum nu e nici Viena.
da, nici macar Viena nu e Germania.

keep dreaming: "Cluj Napoca uber alles!"

Bogdan Dobondi spunea...

Vali, sincer, nu stiu daca as fi putut argumenta mai bine ceea ce am incercat sa spun in articol decat cum ai facut-o tu. Cine inteleg, bine, cine nu intelege...asta e.

Subiectiv? Eu? Pe blog-ul meu personal? Cum?

Numar de locuitori shnumar de locuitori; eu vorbeam de atmosfera. Tu vorbesti marirea fizica eu vorbeam de mentalitati.

Mica mare diferenta.

Nu inteleg de ce ti-e atat de important ca mie sa-mi placa Bucurestiul?

Iar legat de bowling nu prea am nimic de spus. Este un sport mic, cei drept pe care-l ador, dar care la Bucuresti adeseaori este compromis din cauza certurilor si a barfurilor tipic dambovitene.

In bowling-ul din Bucuresti sunt cateva sute de persoane si mai mereu sunt certuri si scandaluri. Toata lumea isi da cu parerea, critica si jignesc mai mult sau mai putin pe ascunse.

Daca un numar atat de mic, cum e numarul de jucatori de bowling la Bucuresti, nu stiu sa lucreze impreuna; ce mai este de zis despre guvernare, despre colaborare pentru binele tarii?

De aia repet; Bucurestiul nu este centrul universului asa cum le place multora din Bucuresti sa creada (nu toti caci am cunoscut Bucuresteni si de nota zece din punct de vedere al caracterului).

Sunt alternative mai bune decat Bucuresti, chiar si in Romania. Asa ca-mi mentin opinia; daca Romania era condusa de la Cluj altfel traiau romanii. Parerea mea foarte obiectiva, bineinteles.

Legat de ce ai spus ca a fost parte dintr-un imperiu mic si asa mai departe, ce sa zic?

E un comentar destul de asteptat...

In Romania, Ardeal este uber ales, da...