vineri, 10 februarie 2012

Surpriza Ponta

De nenumărate ori am scris despre golăniile lui Victor Ponta. De fiecare dată am menționat că el nu este interesat de soarta cetățeniilor din România și că mai degrabă este flămând după putere pentru propria îmbogățire. Ei, nu zic că m-am înșelat, dar Victor Ponta a avut un discur civilizat și normal pentru o societate civilizată, în care a spus că nu se opune unele decizii precum mărirea salariilor. Asta mi se pare normal, căci mărirea salarilor le-ar fi de folos multora români de rând.

Reacția celorlalți din opoziția dovedește însă de ce România arată cum arată și de ce-și merită soarta. Ponta a fost criticat de alții pentru că ar fi trădat opoziția. Asta este nimic altceva decât dovada supremă pentru oricine capabil să gândească; opoziția NU este interesată de români. Opoziția este doar interesată de intrarea la putere pentru a-și urmării propriile interese.

Da, marea majoritate din clasa politică fac asta. Dar măcar în timp de criză ar fi bine să lase furatul și să facă ceva pentru țară. Boc a comis sinucidere profesională prin a lua măsuri extrem de impopulare dar extrem de necesare pe termen lung. Ponta a spus că, mai mult sau mai puțin, că se poate purta o discuție constructivă pentru România.

Acum, mulți se bucură că au scăpat de Boc și-l fac pe Ponta trădător. Și se mai miră lumea că în România se trăiește atât de bine...

Niciun comentariu: