marți, 3 ianuarie 2012

Încă un exemplu al presei din Miticia

Azi putem citi pe ProSport cum că echipa CFR Cluj ar fi oferit bani jucătorilor echipei FCM Târgu Mureș dacă aceștia reușeau să-i învingă pe Dinamo București în ultimul meci al anului. Bun. Haideți să vedem cine a scris acest articol, pe care-l puteți găsi aici de altfel.

Bun. Autorul articolului este un Mircea Dominte. Căutând pe ProSport articole scrise de el, cel care dă click pe numele lui ajunge aici. 

Din 25 de articole, cam 20 sunt despre Dinamo Bucuresti ceea ce înseamnă că la redacția ProSportului, Mircea Dominte este câinele. Sau javra. Sau cum vreți voi. Iar acum, dat fiind faptul că Dinamo este in luptă directă cu CFR la titlu, această scuză lamentabilă de jurnalist sportiv, Dominte, s-a hotărât să-și ajute echipa de suflet, Dinamo Mociârla București, prin a mai da în unguri.

Autorul articolul citează surse din interiorul clubului Dinamo. Ceea ce este incredibil de grețos este faptul că Dominte o spune pe ton de parcă cei de la Dinamo sunt măsura dupa căre se măsoară adevărul. Probabil că dânsul s-a gândit căambele echipe fiind din Ardeal, CFR și FCM probabil fac aceleași lucruri murdare practicate în capitală.

Autorul ne povestește, fără să vrea de fapt, despre cum ”granzii” din capitală și-au făcut palmaresul. Și se mai miră miticii că mulți din Ardeal de mult nu se mai identifică cu România...

Pentru cei din Ardeal, asta este ceea ce se vede de la București; discreditarea tuturor lucrurilor ce nu sunt concepute la București. Iar asta se face pentru a alimenta mentalitatea narcisistă din capitală, ceea care spune că, prin definiție, calitate nu poate exista înafara capitalei.

Poate de aia, majoritatea Ardelenilor sunt în primul rând Ardeleni. Am spus-o mai de mult și o spun din nou; Carpații sunt granița civilizației europene. Treci de Carpați mergând spre sud, parcă ai ieșit din Europa și ai intrat într-o țară din lmea a treia.

B.

Niciun comentariu: