joi, 26 martie 2009

Nou design....

Imi pare rau ca tot schimb designul. Nu m-am putut impaca cu celalalt - a fost prea alb. Acest mi se pare mai ok, dar sunt sigur ca am sa mai faci mici schimbari si la acest sablon.

Sunt foarte, foarte obosit acuma. Am avut o zi lunga si plina, iar maine va fi la fel si stau si citesc articole pe net despre totul de la fizica, astronomie, economie si dezvoltare personala. Aceasta lectura mi-a devenit un hobi, daca nu nou atunci cel putin redescoperit, pe care-l fac in fiecare seara. Este incredibil de relaxant si parca uiti de problemele de viata.

Eu si un prieten bun am stat de vorba saptamana asta despre o chestie ce i-am spus intr-o discutie despre politica: lumea este foarta schimbata fata de acum 100-200 de ani, dar noi totusi suntem guvernati de partide cu ideologi clasate pe o scala stanga-dreapta. Eu sunt de parere ca nu mai poti cataloghiza opinia multora conform ideia "stanga-dreapta". Multi sunt ca mine; in unele chestii sunt de stanga, iar in altele sunt de dreapta.

Am stat aproape in fiecare zi si am discutat daca exista o varianta mai buna. Nu am ajuns la nici o concluzie concreta, dar eu raman totusi cu sentimentul ca ar trebui sa se revizioneze serios toate ideologiile politice. Parerea mea este ca cea mai buna ideologie este sa amesteci tot ce este mai bun din toate ideologiile existente; sa folosesti ceea ce functioneaza bine si sa renunti la lucrurile care nu fac fata in lumea internetului. Un om de dreapta nu poate sa aiba opinii clasice de stanga si vice versa? De ce tinem atat de tare la niste idei de multe ori concepute inaintea televiziuni sau internet-ului. Lumea se misca prea repede azi pentru liberalism, socialism sau orice alt ism clasic. Cetatenii nu se mai recunoasc in proprii politicieni, care sunt unde sunt cu scopul de a reprezenta electoratul. Opinia generala pare sa fie ca ei traiesc acolo si noi intre noi, in lupta de zi cu zi. Ce stiu ei? Cati nu folosesc aceasta opinie ca motiv pentru a nu vota?

Si asa mai departe....

B.

Niciun comentariu: