duminică, 20 iunie 2010

2014 - Următoarea criză?

Am citit un articol pe physorg.com cu titlul "2014 - The next world crisis?" Articolul este despre o carte, scrisă de profesorul Nicholas Boyle de la Universitatea din Cambridge, în care dânsul ne prezintă rezultatul studiilor sale din mai multe domenii precum politică, economie, filosofie, teologie și literatură.

Nu prea o am cu teori conspiratorice, însă a fost o chestie în articol care mi s-a părut un pic curios; profesorul Boyle susține că deciziile luate în 2014 vor da tonul restul secolului. Conform dânsul, deciziile luate în al doilea deceniu în fiecare din ultimele cinci secole au decis dacă restul secolului va fi violent sau nu. Un exemplu fiind congresul de la Vienna din 1815 care a dat tonul unui secol relativ liniștit, iar altul sunt deciziile politice care, în 1914, a dus la primul război mondial.

Mie personal mi se pare destul de interesantă ideia și cred că merită citită cartea dânsului. Faptul că omenirea de multe ori nu învață de la proprile greșeli nu este o noutate, deși toată lumea este de acord că doar un idiot face aceleași lucruri și se așteaptă la rezultate diferite. Se pare însă că avem o boală de-a repeta proprile greșeli...

B.

Niciun comentariu: