duminică, 13 iunie 2010

Serialul "Adevărul conform Cocoșel": Episodul 2 - Cocoșel și ideologia

Azi continuăm serialul despre Cocoșel, omul, mitul, legenda din Suedia căruia înțelepciune este o stea după care ne putem ghida cu toții. Iar dacă tot am folosit cuvântul stea, haideți să continuăm pe aceeași temă:

După cum vedeț din imagine, steaua înțelpciunii domnului Cocoșel, deși micuță, probabil că este o stea neutronică, veghează peste tot, toți și totul. Am spus în articolul precedent că prealuminatul, chiar orbitorul, Cocoșel nu poate fi înțeles direct, așa cum nu ne putem uita direct spre soare, ci doar prin a studia și învăța despre alte persoane și fenomene care se bazează pe dogmele lui. Așa că haideți să continuăm studiul. Azi a venit rândul să-l studiăm pe dl Lars Ohly.
Vi-l prezint pe domnul Lars Ohly, unul dintre politicienii suedezi al căruia caracter, integritate și imparțialitate nu poate fi criticată. Adică, poate fi, că din păcate avem democrație aici, însă dacă nu vrem să ne facem de râs în fața domnului Cocoșel mai bine ne abținem. Eu, înainte să devin corectat și iluminat de dl Cocoșel, am scris și am criticat caracterul, integritatea și imparțialitatea domnului Ohly; te rog din adâncul sufletului meu să mă ierți deoarece nu știam ce fac!

Dar cine și ce reprezintă acest Lars Ohly. Haideți să-l studiăm mai aproape și să învățăm mai multe ca să ne putem apropia luciditatea domnului Cocoșel. 
Imaginea reflectă una dintre beneficile societății mult lăudată de dl Ohly. În această societate, politicienii pot lua decizii rapide deoarece nu se pierde vremea, după cum putem vedea în imaginea de sus, cu cei care sunt de altă părere decât cea a conducătorilor. Eficiență duce la fericire și ceea ce puteți vedea în imagine este doar un mic preț pentru ca noi toți să putem fi eficienți și fericiți. Imaginea este luată mai de mult, în țara de vis USSR, într-o tabără de vară gratuită pentru cetățeni. Cred că acele tabere se numeau gulaș, de fapt nu, nu gulaș deoarece gulaș este o supă. Gulag! Așa. Gulaș...vai ce prostovan sunt!

În fine, haideți să nu ne încâlcim în amănunte nesemnicative, doar asta vrea evreul, să ne pierdem în detalii mici ca să nu-i descoperim marea conspirație malefică.
În pictura lui Nicolae Tăniță, "Coadă la pâine", putem vedea un alt aspect ale societăților de vis a lui Ohly; societățile după care Ohly a plâns atunci când forțele malefice, cu siguranță susținute de evreii, au doborât acel zid care separa estul frumos și liber de tirania vestului imperialist. Tabloul arată, de fapt, o țară cu un guvern atât de bun încât le asigură oamenilor posibilitatea de multi-tasking: socializare și cumpărături în același timp! Nu ca în ziua de azi, în țările imperialiste, unde omul stă în trafic, singur în mașină, în drum spre un Hypermarket plin de tot felul de rebuturi, cică li se spun alimente, pe care și așa nimeni nu le vrea.

Acum înțeleg de ce dl Cocoșel mi-a reproșat că am criticat caracterul, integritatea și imparțialitatea domnului Ohly. Scuza mea este că atunci eram orb și hojbăiam prin întuneric. Acuma, însă, știu mai bine; sunt iluminat de domnul Cocoșel și de acum încolo n-o să mai critic nimic niciodată deoarece în Suedia totul este bine și frumos. Să scăpăm doar de teroriștii israelieni și putem cu toții trăi o viață eficientă și, prin definiție, fericită.

Trebuie să îl votăm pe dl Ohly la toamnă. Dânsul ne-a confirmat de mai multe ori devotamentul și pasiunea pe care o are pentru acest tip de societăți:
"De socialistiska staterna har i motsats till de imperialistiska staterna ett objektivt intresse av freden. De socialistiska staterna tvingas att rusta för att inte riskera sin egen utplåning." (Țările socialiste au, contrar țărilor imperialiste, motive obiective pentru pace. Țările socialiste sunt forțate să se înarmeze pentru a nu-și risca propria distrugere.)
Lars Ohly i tal vid Kommunistisk ungdoms kongress 1983. (Lars Ohly la Congresul tinerilor comuniști, 1983)
Vă dați seama cât de tâmpit am fost că l-am criticat acum vreo săptămână, atunci cănd dl Ohly vorbea pe Sergels Torg și încerca să ne informeze despre forțele malefice a lumii (Israel). Încă un citat de la dl Ohly și apoi gata, ne punem cu toți să medităm în poziția lotus. Sper că v-ați luat lumânări! Și nu uitați, prin a-l înțelege pe Lars Ohly, ne apropiăm de lumină, de stea, și putem să semănăm mai mult cu dl Cocoșel.
"Jag har varit kommunist sedan jag gick med i Kommunistisk ungdom 1978 och aldrig förknippat det med diktatur eller förtryck." (Am fost comunist de când am intrat în partidul Tinerii Comuniști în 1978 și niciodată nu l-am asociat cu dictatură sau represiune.)
Lars Ohly i Aftonbladet, 27 maj 2000.  (Lars Ohly în ziarul Aftonbladet pe data de 27 mai 2000.)
Sunt mulțumitor față de dl Cocoșel. Am trăit 25 de ani în Suedia și dacă nu era dânsul credeam în continuare în conspirația evreiască. Dar acum, după 25 de ani, în sfârșit, plimbarea mea prin întuneric s-a încheiat; am ieșit la lumină și nu mai trebuie să-mi fie frică de întuneric.

Acum am să intru pe blogul pe care scrie domnul Cocoșel. Nu pun link către blogul dânsului fiindcă este un blog exclusivist. Sper ca a mai scris despre mine - este atât de greu să dorm noaptea atunci când nu a mai scris despre mine... A bientot!


Link către primul articol din seria "Adevărul conform Cocoșel": "Cocoșel și adevărul."

Scuzați-mi traducerile, însă româna mea nu prea îmi permite să traduc cuvinte și fraze atât de înflorite precum cele lui dl Ohly.

B.

Niciun comentariu: