duminică, 6 iunie 2010

Jurnalism tipic suedez

Ca să vedeți la ce mă refer atunci când spun că sunt mulți jurnaliști infecți și în Suedia. Acest link arată o știre de la Radioul Național Suedez, în teorie neutru, în practă plin de jurnaliști semi-comuniști care doar obiectivi nu sunt.

Toată știrea miroase urât. Dacă au vrut să informeze că grupuri religioase primesc bani de la stat care oficial este secular, trebuiau să menționeze și alte religii, Islam de exemplu; dacă vroiau să spună că statul dă bani la grupuri care nu tolerează ceea ce e mainstream în media trebuiau să menționeze și unele grupuri musulmane sau ale altor religii. Modul în care s-au exprimat lasă de înțeles că nu au boală pe faptul că statul dă bani la organizații religioase care discriminează. Boala lor este cu creștinismul. Bine, boala lor este în primul rând că sunt făcuți cu prea puțină minte, însă aia-i altă discuție...

De fapt este oarecum logic; de ceilalți n-au curajul să se lege fiindcă ceilalți amenință cu moartea dacă cineva îi critică. Penticostalii nu-s tocmai cunoscuți că atunci când sunt criticați trimit doi-trei înși să se sinucidă cu dinamită într-un metrou sau autobuz. Mă întreb dacă la interviu pentru un job în jurnalism, aplicanții cu o coloană vertebrală sunt automat scoși din calcul?

B.

Niciun comentariu: