luni, 7 iunie 2010

Surpriza!?

Guvernul din Teheran a anunțat că ar putea să trimită două nave militare pentru a escorta viitoarele nave trimise spre Gaza. Ca să vedeți cine sunt aliații așa-zișilor pacifiști!

Eu zic bring it on! Dacă tembelul din Teheran, cel căruia misiune în viață pare să fie să ucidă toți care trăiesc așa cum trăim noi în UE, chiar crede că are cu ce atunci n-are decât să se bage. Numai în Suedia sunt sute de mii de iranieni care de abia așteaptă un pas greșit al guvernului din Teheran. Asta ar fi o greșeală colosală din partea lui cel care conduce Iran prin teror și violență.

Dacă Teheran se amestecă îi forțeză pe UE și SUA să se amestece, să-și aleagă "echipa", și mi-e greu să cred că SUA și UE ar alege partea Iranului. Nici Turcia nu cred că o să aleagă Iranul, chiar dacă acuma Ankara bate cu bâta în baltă și fac pe nebunii într-un spectacol de populism musulman. Dar țineți minte vă rog, că știu că unii au o memorie foarte scurtă și selectivă când vine vorba de Israel; UE și SUA nu sunt amestecați acuma. Dacă vor fi este vina Iranului și nu unei conspirație fantastică de dominație globală sionistă...

Dar măcar acuma vedem adevăratul motiv în spatele "ajutoarelor" humanitare. Se pare că intenția n-a fost să ajute poporul din Gaza. Intenția a fost să întărească Hamas și să dea Iran-ului ocazia și acoperirea retorică să-și înainteze pozițiile mai aproape de Israel. Orice părere ai despre Israel, sau evreii, dacă ești întreg la cap și-ți valorifici libertatea, realizezi că orice dușman al Hamas-ului sau al teroristului din Teheran este prietenul tău.

Nu sunt foarte încântat de blocada Israelului asupra Gaza, însă dacă trebuie să aleg între dreptul unei țări democratice să se apere sau oprirea blocadei aleg prima variantă în fiecare zi. Cel mai bine ar fi dacă s-ar putea să se rezolve fără arme, dar cred că sunt slabe șanse pentru o soluție diplomatică atâta timp cât Iran-ul este condus de oameni plini de ură, oameni care glorifiază violența și care nu prea valorează viața umană.

B.

Niciun comentariu: