luni, 15 noiembrie 2010

De ce România rămâne o țară înapoiată

Am așteptat de ceva vreme ca să pot să vă dau un exemplu mai concret de ce, în opinia mea, România rămâne o țară înapoiată. Radu Naum este unul dintre acele maimuțe fardate din televiziunea română care are ca singur scop să creeze scandal. După un meci între CFR Cluj și Gloria Bistrița, un meci de altfel dominat clar de CFR, Radu Naum îl sună întâi pe patronul unei echipe din București cu care el personal ține și care tocmai a fost depășită în clasament de CFR și de abia după aceea îl sună pe președintele CFR-ului. Jurnalism de marca GSP/Intact/Realitatea...

Președintele CFR-ului a vorbit despre fotbal iar maimuțioul din studio, Naum, tot insinuează cum că ar fi fost un meci aranjat. Până la urmă, orangutangul de le GSP - care aparține unui trust cu o mulțime de maimuțe, toate fardate și toate complet lipsite de bun simț - îi spune pe față președintelui CFR-ului că patronul clubului bucureștean, care n-a văzut meciul, a sugerat că ar fi vorba de blat.

Președintele clujean îi dă o replică maimuței, cum că ar trebui să vorbească cu șeful său, sugerând așadar că ”jurnalistul” Radu Naum ar fi primit bani de la acel europarlamentar, care patronează o fostă glorie comunistă, pentru ca să murdărească imaginea clubului clujean.

Apoi urmează ceea ce ma distrează cel mai mult: maimuțoiul Naum, care tocmai a petrecut o jumătate de ora acuzând clubul clujean fără să aibă nici o dovadă și nu este prima oară când se întâmplă, devine indignat pentru că președintele clujenilor a putut sugera că el ar fi plătit de altcineva decât hiena aia care deține trustul Intact. Priviți:



Ați văzut fața maimuțoiului spre final? Omul, pardon primatul, este mândru de el însuși. Zâmbește la fel de frumos ca și maidanul care știe că mâine, sau când se dau biscuiții celor de la Intact, va sta cu limba pe din afară, dând din coadă lătrând bucuros. O să mănânce un biscuit. Mi-a plăcut cometariul la sfârșit care ne spune că el, Naum, știe să poarte o conversație și președintele clujenilor nu. La câte maimuțe sunt în presa din București, te miri că sunt atât de puțini copaci în capitală, sau că nu calci pe cozi de banane pe străziile de pe malul Dâmboviței.

Această mentalitate există, din păcate, în toate domenile societății române. Conspirații, certuri, minciuni și desinformare; în loc să-și vadă de treabă, românul caută conspirații. În loc să învețe de la înfrângeri, românul caută scuze. Cele mai bune lecții de viață sunt înfrângerile și până românul nu învață să piardă ca un învingător - dacă nu înțelegeți expresia înseamnă că nu sunteți învingători - atunci România va continua pe drumul pe care se află.

Uitați-vă pe scena politică; uitați-vă pe scena culturală, de fapt, uiați-vă unde vreți și veți vedea aceeași răutate, aceleași certuri și aceeași lipsă de spirit de colaborare sau constructivism. Știu din propria experiență că nu este la fel în toată țara. În unele locuri, orașe care au echipe de fotbal care azi au câștigat în deplasare, lucrurile seamănă cu partea civilizată a continentului.

Credeți că exagerez? Atunci nu v-ați uitat la emisiunile de știri din România. Atunci nu sunteți conștienți de problema care există. Și atunci România va fi condusă de hoți...stai... păi, până acum, cum au fost cei care au condus țara?

Vă puteți enerva cât vreți, însă asta este opinia mea formată din proprile mele experiențe cu diferite părți ale României...

B.

Niciun comentariu: