luni, 8 noiembrie 2010

Nu am câștigat

Uneori, unele zile, trebuie sa iei o decizie care nu vrei s-o iei, dar care totuși o iei fiindcă rațional știi că este mai bine așa. Azi a fost una dintre acele zile. Nu-mi place să fiu nevoit să fac asemenea alegeri și mă gândesc foarte serios dacă-ntr-adevăr am luat decizia corectă. Oricum, știu că nu am câștigat. Nici pe departe.

B.

14 comentarii:

Anonim spunea...

In unele zile trebuie sa iei o hotarare care aparent iti va modifica cel putin cateva aspecte ale vietii, insa pe care totusi o iei impotriva sentimentelor tale pentru ca ratiunea iti spune altceva. Deciziile sunt intotdeauna corecte la momentul respectiv. Odata ce "cresti" iti dai seama ca ai fi putut face altfel si te gandesti "cum ar fi fost daca..." si ti se pare ca ai procedat gresit, insa oamenii nu iau constient decizii care sa ii afecteze intr-un mod neplacut. Perspectiva ta curenta asupra lucrurilor iti ofera un numar limitat de posibilitati din care normal ca vei alege ce consideri tu a fi mai bun. Cum sa fie gresit? Oricum, totul va fi bine intr-un final, dupa cum se zice...

Bogdan Dobondi spunea...

Nu te contrazic, sau ba te contrazic, dar nu-n felul ăla care știu că nu-ți place. Imaginează că articolul este o ecuție diferențială iar fiecare individ care citește articolul are un set propriu de condiții inițiale, sau cum se spune în română, care vor da un înțeles diferit pentru fiecare dintre noi.

Așadar ai dreptate. Dar am și eu dreptate. Știu că nu am câștigat.

Anonim spunea...

Nu te supara, dar de ce ai alege sa nu castigi? Asta nu e impotriva ratiunii?

Bogdan Dobondi spunea...

Touche!

My choice should therefor be seen as an result of my initial condition to the differential equation....

Anonim spunea...

Un om intelept a spus odata: "Nimic nu dureaza in lumea asta; totul trece, totul se preface, totul moare ca sa se nasca din nou, altfel, in alta parte, cu alti oameni." Nu stiu daca te ajuta cu ceva, dar eu personal nu cred in "niciodata" si "pentru totdeauna".
Si poate pe termen lung se va dovedi o alegere buna, n-ai de unde sa stii.

Bogdan Dobondi spunea...

Sau una pe care o regret...nici asta nu am cum sa stiu...

Anonim spunea...

Imi vine sa-ti dau un bobarnac sa-ti revii! Esti un om inteligent, cum sa stai cu mainile in san si sa spui ca ai ales sa pierzi? Nu ti se pare ca e in contradictie cu toate lucrurile pe care le urasti? De exemplu, resemnarea prosteasca a romanilor si alte comportamente asemanatoare?

Bogdan Dobondi spunea...

Păi n-aș zice că este resemnarea prostească. Nu există glorie în a merge voinic spre o prăpastie știind că este foarte probabil să cazi în ea. Duminică, pe aeroportul din Praha, am avut timp să gândesc, să analizez iar concluzia a fost că evenimentele au decurs în așa fel încât trebuie să aleg. Și atunci nu pot să aleg, din nou, ca prostul, să merg vesel spre prăpastie știind foarte bine că mă voi prăbuși.

Anonim spunea...

Atunci ai ales bine. Rational. Sa presupunem ca n-ai speculat. :)

De ce ai spune ca ai pierdut? Ai facut o alegere buna, nu asta incerci sa spui?

Bogdan Dobondi spunea...

N-aș zice bună. A fost necesară considerând condițile pe care le-am avut. Henry Coanda mi-a amintit de unele chestii pe care mi-am propus să nu le mai trăiesc, fiindcă oricine merită mai mult.

Anonim spunea...

Adevarat. Cu toate ca nu era nevoie de Coanda pentru asta.

Deci n-ai pierdut. Ba chiar ti-ai creat toate conditiile pentru a nu pierde. :)

Bogdan Dobondi spunea...

Sau a nu câștiga. Și era nevoie de Coanda pentru asta. Dacă nu era Coanda, nu eram în poziția despre are am scris în articol...

Anonim spunea...

Era o gluma...
Cat despre conditii... cred ca te pricepi mai bine decat mine la asta. Si la risk assessment, si la poker. Intelegi tu...

Eu nu mai am nimic de zis, cred ca deja am spus prea multe. Tu stii mai bine ce e in capul tau, eu am vrut sa ma joc putin cu ideile pentru ca am avut impresia ca te contrazici singur.

I'm done.

Anonim spunea...

te gindesti si la cei apropiati din jurul tau cind iei hotariri care te vor prabusi. Ar fim timpul sa te trezesti.