luni, 24 ianuarie 2011

Societatea cu energie 100 % regenerabilă este posibilă!

Haideți să începem săptămâna cu o veste pozitivă, deoarece săptămâna este lungă, este criză și probabil șeful este tembel și orice veste bună este o gură de oxigen, nu? Sfatul meu este să nu-i lași pe alții să decidă dacă tu vei avea o zi bună sau nu. Acum vestea...

Un studiu realizat de Mark Delucchi de la University of California și Mark Jacobson de la Stanford University arată că, sau poate mai degrabă cum, am putea schimba sursele de energie astfel incât să fie 100% regenerabilă.

Domnii Delucchi si Jacobson au exclus toate sursele de energie care sunt bazate pe cărbun și spun că se poate creea o societate care consumă doar energie regenerabilă și sustenabilă dacă se construiesc patru milioane de eoliene cu o capacitate de 5 MW, 1,7 milliarde de panouri solare fiecare cu o capacitate de 3 kW și 900 000 de centrale electrice solare care produc 300 MW fiecare.

Dânși susțin așadar că tehnologia pentru a creea o societate care folosește 100 % energie regenerabilă există și este posibil dacă există dorința politică. Dacă s-ar implementa această strategie s-ar creea foarte multe locuri de muncă și implicit am ieși din criză.

sursă: physorg.com

B.

Niciun comentariu: