duminică, 8 iulie 2012

Degringolada României continuă

S-a cam îngroșat gluma cu clovnii din USL. Dinafara României se aud voci care spun că nu este tocmai bine modul în care s-a procedat atunci când a fost suspendat președintele.ăspunsul tupeiștiilor din USL?

Ca să vedeți cât de disperați sunt ca să ajungă să-l grațieze pe Năstase, ratangiul. Sau sunteți chiar atât de naivi, dragii mei cititori, încât credeți că graba USL-istă după putere arată cât de mult își dorește Ponta să facă bine poporului român?

Mulți chiar cred asta, iar asta este cea mai mare problemă din România. Dar revin mai jos la acest subiect.

Liderul PPE din parlamentul european a semănat situația din București cu o lovitură de stat, arătându-le șmecheriilor de acolo că deși păcălesc mulți români, nu păcălesc pe nimeni înafara României. Răspunsul USL-iștiilor care incasează vreo 7000 euro pe luna pentru a sta in plen de patru ori pe ani, iar anual pot deconta fără bon (da! fără bon!) 200 000 de euro de la parlamentul european, adică grupul parlamentar USL din parlamentul european:

 ”În numele delegaţiilor europarlamentarilor social-democraţi şi liberali, din România, vă transmitem mesajul nostru de îngrijorare şi revoltă, cu privire la afirmaţiile pe care le-aţi făcut după votul din Parlamentul României, în care a fost suspendat Preşedintele Traian Băsescu
mediafax.ro

Cât tupeu! Dragi idioți USL-iști; în primul rând, poporul român încă nu și-a spus cuvântul despre suspendarea președintelui. Faptul că cei din USL știu asta și totuși se văd îndreptățiți să vorbească în numele poporului român spune totul despre ei, despre abuzul de putere care urmează dacă puterea USL-istă va fi cimentată. Mie-mi dă fiori. Vouă nu? Alții care au făcut asta au stat la putere până la sfârșitul anului 1989. O să spuneți că exagerez, însă ceea ce se întâmpla acum în România este un regres enorm din punct de vedere democratic. Asta se vede și înafara țării.


Mulți români de rând cred că problemele din viața lor personală se rezolvă prin automatism odată cu înlăturarea președintele Băsescu. Acești oameni nu vor, sau nu pot, înțelege că problemele financiare din România nu au fost create de nici un român. Criza a lovit toate țările europene în măsuri diferite. Un politician trebuie judecat după ce a făcut în situația în care s-a aflat și nu comparat cu ce a făcut alt politician într-o situație diferită.

Să ne-ntoarcem la cea mai mare problemă din România; mie personal mi-e milă de românii care acum își pun speranța în USL căci din nou se lasă păcăliți cu promisiuni ieftine, cu promisiuni care niciodată nu vor fii împlinite.

Până românul de rând nu se învață unele ideale, până românul de rând nu se învață că fiecare cetățean are o responsabilitate mai mare decât doar pentru propria persoană sau familie, până românul de rând nu-și schimbă definiția liderului, adică ce înseamnă să fii un lider, situația din România nu se va schimba, iar românul de rând rămâne o pradă ușoară hienelor din clasa politică.

Soluția este simplă, poate chiar prea simplă și poate de aia nimeni nu crede că este o soluție, însă până românul nu schimbă cuvântul ”eu” cu cuvântul ”noi”, se va trăii exact la fel de bine în România ca și până acum.

4 comentarii:

Anonim spunea...

SLOGAN :


" 256,
il apara pe nastase,
cu pais'pe case!"

Adrian A. spunea...

2/3 din romani vor vota pentru demiterea lui Basescu, asta spun sondajele. Probabil va fi o prezenta foarte mica la vot, majoritatea sunt scarbiti de ce se intampla.

Nu stiu insa de ce esti doar anti-USL cand nici PDL nu au fost cu nimic mai buni. Ai ales o tabara fara sa cunosti mizeriile din politica de la noi...

N-am inteles cum vine inlocuirea lui "eu" cu "noi", cum se poate face asta?

Bogdan Dobondi spunea...

În primul rând; eu sunt foarte puțin interesat de numele partidului sau a politicianului în România. Sunt înteresat în ceea ce fac concret.

Încă nu am auzit altceva decât dorința bolnavă pentru putere, la orice preț, de la liderii USL.

Nu sunt pro PDL neapărat, dar ei au avut curajus să i-a deciziile necesare în timp de criză. Probabil că s-ar fi putut proceda și mai bine, însă ei au luat decizii pentru a remedia o situatie din viata româniilor.

USL în acceeasi situatie si-ar fi dat demisia, oficial pentru a protesta împotriva crizei, neoficial pentru ca n-ar fi vrut sa facă ceea ce este necesar pentru România chiar dacă asta dăunează grav propria carieră.

Eu trebuie neapărat schimbat cu noi. Un bun început este în ziua votului; merg la vot și votez cu cel care cred că ne poate conduce pe noi din această țară cel mai bine și nu pe cel care cred că-mi dă mie cel mai mult.

Doar un exemplu.

Anonim spunea...

Cand B. a castigat alegerile ca si candidat comun PNL-PD el a spus ca va fi “presedinte jucator” si a facut ce toti stiu ca a facut. Problema e ca Romania are o constitutie proasta si interpretabila asa incat pot aparea probleme de ex: cine are mai multa putere presedintele sau parlamentul. Care vot e mai important, votul parlamentului ca reprezentant al poporului sau votul presedintelui si el reprezentant al poporului… Romania e o republica semiprezidentiala, nici parlamentara nici prezidentiala. Rezultatul se vede, haos si circ iar B. e egal responsabil ca si ceilalti nebuni. Nu crede ca B e curat sau ca ceilalti sunt murdari. E griul culoare ce domina peisajul politic. Toti au avut contact cu securitatea sau pcr. Sistemul nu sa curatat inca probabil mai asteptam inca vreo 20 de ani. Plus de asta sa nu uitam ca traim intro societate fara prea multe valori morale,doar multe manele si mici.
Politrucul popular European normal ca spune ca e lovitura de stat in Romania ptr ca daca B peirde referendumul e un semn ca PD va scadea probabil la urmatoarele alegeri europene si asta inseamna ca grupul popular din parlamentul European va avea un nr mai mic de reprezentati => putere mai mica de vot, comisi, etc. Se vede clar ca parlamentarilor europeni, ca si celor romani indiferent de partid, nu le pasa de alegatori, probabil char deloc. Toti parlamentari europeni au acele superavantaje care leai scris tu (7.000+200.000), nu doar cei USL sau PD.
Dovada ca Romania e o tara a nimani e ca inca lumea mai acepta orice vine dinafara ca bun fara sa analizeze, la fel cum ai scris mai devreme un articol despre banci paralela intre Romania si Suedia. Toti isi dau cu parerea si incearca sa controleze poporul prin manipulari iar poporul inghite tot intro prostie fara margini de frica, nepasare, oboseala, placere etc. Circul, minciuna, smecheria si manipularea nu va transforma niciodata Romania din republica aia bananiera intro tara normala.
…k...